Eerste paal nieuwbouw J.A. Bijlooschool is geslagen

gro-up Eerste Paal Nieuwbouw J.A. Bijlooschool Is Geslagen

Donderdagochtend 9 februari werd de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw van de Jan Antonie (J.A.) Bijlooschool. Leerlingen van de school en gro-up kinderopvang vulden ter ere hiervan een tijdcapsule met herinneringen. Deze is begraven voor de toekomstige vinder.

Leerlingen Louay en Aron van de J.A. Bijlooschool, juf Edith van groep 1/2 en Roumaisaa van gro-up kinderopvang hadden de eer om samen de eerste paal te slaan. “We hebben hier heel lang op gewacht met elkaar,” vertelt directrice Manon Marchelinus. “Nu is het dan zover. De eerste stap naar ons nieuwe schoolgebouw. Naar een mooie toekomst. Het is fantastisch om te zien hoe veel kinderen hier met zwaaiende vlaggetjes klaarstaan voor het slaan van de eerste paal.”

Tijdcapsule

Niet alleen de eerste paal ging de grond in, maar ook een echte tijdcapsule! Daarin zaten onder andere de sleutels van het oude gebouw, dat eerder op deze plek stond. Kinderen van de J.A. Bijlooschool en gro-up kinderopvang deden er speciaal gemaakte tekeningen in. De tijdcapsule kan zomaar ooit een spannende schat zijn voor een toekomstige vinder. Wanneer zou dat zijn? Wie weet over 100 jaar!?

gro-up kind maakt kleurplaat

Kinderen van peuteropvang Kikker en Eend hebben een kleurplaat van Bob de Bouwer ingekleurd.

Marijke van Haren adjunct locatiemanager van gro-up

Samenwerking

De J.A. Bijlooschool is een plek waar kinderen zich thuis voelen. Peuteropvang Kikker en Eend en buitenschoolse opvang (BSO) Mini en Maxi van gro-up zitten ook in het gebouw. Wanneer kinderen van de opvang naar school gaan, zijn ze in een vertrouwde omgeving. Met bekende gezichten. “We kunnen zo even bij elkaar naar binnen lopen,” vertelt Marijke van Haren, adjunct locatiemanager van gro-up. “Iedereen kent elkaar goed. Met de nieuwbouw wordt deze samenwerking alleen maar sterker. En zitten we nog dichterbij.”