Feestelijke opening van Kindcentrum OBS 't Reigerbos en gro-up kinderopvang Het Welpennest

gro-up kinderen knippen lintje door bij de opening van het Kindcentrum

Openbare Basisschool (OBS) 't Reigerbos en gro-up kinderopvang Het Welpennest kondigen de opening van het gezamenlijke Kindcentrum aan. Een geïntegreerde onderwijs- en opvangvoorziening waar kinderen van 0 tot 13 jaar terecht kunnen. Op 15 juni was er een openingsfeest van de nieuwe huisvesting in de wijk Koningskwartier.

Openingsfeest

Het openingsfeest van het Kindcentrum was een dag vol plezier en festiviteiten. Met muziek, workshops djembé en dans. “In de ochtend was er voor de peuters een springkussen,” vertelt Odette Kraaikamp, regiomanager bij gro-up. “In de middag ging het feest door met allerlei activiteiten. En waren er lekkere poffertjes voor alle kinderen!” Twee leerlingen hebben samen met Frans Klovert, de wethouder van Jeugd, Gezondheid en Cultuur, het lint doorgeknipt met een enorme schaar. Daarna gaven de kinderen een spetterend optreden voor hun ouders.

Alles onder één dak

In één pand komen alle kinderopvangvormen en onderwijs samen. Met een kinderdagverblijf, een peuteropvang, buitenschoolse opvang (BSO) en de basisschool. Zo groeien kinderen op in een vertrouwde leer- en ontwikkelomgeving. Odette Kraaikamp vertelt hierover: "De overgang van peuteropvang naar de basisschool wordt soepeler. En als kinderen naar OBS ’t Reigerbos gaan, kunnen zij hier ook naar de BSO van gro-up.”

Gelijke kansen

Het Kindcentrum streeft naar hoogwaardig openbaar onderwijs en opvang voor alle kinderen. “Wij hechten waarde aan gelijke kansen en een rijke leeromgeving,” vertelt Robert den Arend, locatieleider van OBS ‘t Reigerbos. “Waar alle kinderen welkom zijn, ongeacht hun achtergrond of overtuiging. Wij koesteren diversiteit en streven naar een omgeving waarin iedereen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt.”

Als kinderen naar OBS ’t Reigerbos gaan, kunnen zij hier ook naar de BSO van gro-up.

Odette Kraaikamp regiomanager bij gro-up

Samenwerking

Ouders en kinderen kunnen rekenen op een gestroomlijnde overgang tussen kinderopvang en de basisschool. Het Kindcentrum wil optimaal gebruikmaken van elkaars talenten en de samenwerking verder uitbouwen. Robert den Arend: “Door gezamenlijk te werken aan innovatieve lesmethoden, het delen van expertise en het creëren van een inspirerende omgeving, blijven we de kwaliteit van ons onderwijs en opvang verbeteren.”