Waarom gro-up perfect op Het Leidsche Rijn Festival past

gro-up kinderen bekijken een optreden Leidsche Rijn festival

Voorlezen, knutselen en buttons verzamelen op het Leidsche Rijn Festival.

Het Leidsche Rijn festival: cultuur voor kinderen

Zondag 28 augustus vond hét cultuurfestival voor kinderen van 2 tot 12 jaar van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern plaats. gro-up is ook gek op cultuur. Bij ons ontdekken kinderen wat ze leuk vinden. En vinden misschien wel hun talent. Dat kan natuurlijk zomaar in de cultuur zijn. Natuurlijk vind je gro-up dus op het Leidsche Rijn Festival. Hier stonden onze pedagogisch medewerkers klaar voor de kinderen en het gezin.

Een feestje voor de wijk

Leidsche Rijn is een nieuwbouwwijk in Utrecht. Hoe laat je al die nieuwe buren met elkaar kennismaken? Met een straatfestival, dachten een paar bewoners. Zo ontstond 23 jaar geleden het Leidsche Rijn Festival. gro-up vind je met verschillende kinderopvanglocaties in de wijk. En sluit dus graag aan bij dit wijkfeestje.

Voorleesplek en picknicktafel

Bij de picknicktafel van gro-up knutselden kinderen een raket op een rietje. Er kwamen mooie creaties voorbij! En voor peuters was er een voorleesplekje. Hier hoorde je het verhaal van Regenboog en zijn vriendjes. Voorgelezen uit het boek ‘de mooiste vis van de zee’. Zo leerden de kinderen over verliezen, boos worden en het weer goedmaken. Een belangrijke les, toch?

gro-up kinderen (peuter) knutselen

Cultuurproeven

De link tussen gro-up en het Leidsche Rijn Festival schrijft zichzelf. Met de liefde voor cultuur. En buurtbewoners elkaar laten ontmoeten. Tijdens het cultuurfestival waren er voorstellingen op het grote podium en in het theater. Er waren veel activiteiten voor kinderen te doen, zoals een workshop dansen, een kunstwerk in elkaar timmeren of proefjes met boefjes. En op het festivalterrein waren er lekkere versnaperingen. Het was een gezellig feest voor gezinnen uit de buurt!

gro-up kinderen kraam