6 redenen waarom jij wil werken als pedagogisch medewerker

gro-up kind peuter speelt met blokken met pedagogisch medewerker

Wil je kinderen helpen groeien? Zoek je een afwisselende baan en vind je waardering belangrijk in je werk? Dan is een baan in de kinderopvang helemaal jouw ding. 6 redenen waarom jij wil werken als pedagogisch medewerker.

  1. Je draagt bij aan de ontwikkeling van kinderen

Wil jij werken als pedagogisch medewerker? Dan help jij kinderen groeien. Door de activiteiten die je met de kinderen op de kinderopvang doet, stimuleer je hun eigen ontwikkeling. Ze ontdekken wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn. Jij laat kinderen op een spelende manier leren en zorgt dat ze zich veilig en vertrouwd voelen. De manier waarop kinderen samen spelen of een uitdaging aangaan: dat is voor jou geweldig om te zien.

  1. Je haalt het mooiste uit jezelf

Met werken als pedagogisch medewerker haal je niet alleen het mooiste uit de kinderen, maar ook uit jezelf. Samen met je collega’s bedenk je afwisselende activiteiten om te doen. Van beestjes zoeken met een vergrootglas tot een knutselwerkje maken, jij maakt er een mooie en leerzame dag van!

gro-up kinderen in een kring

  1. Jouw baan is superafwisselend

Je weet van tevoren nooit wat de dag je gaat brengen. Natuurlijk zit er een vast ritme in de dag. Maar elk kind heeft zijn of haar eigen persoonlijkheid. En zal op een andere manier reageren of omgaan met situaties. Waardoor geen dag op de kinderopvang hetzelfde is. Je bent langer buiten met de kinderen, want ze kijken verwonderd naar een slak dat ze hebben gevonden. Of het knutselwerkje duurt wat langer dan verwacht. Je past de dag aan op de kinderen. Dat maakt werken als pedagogisch medewerker superafwisselend.

Author
pedagogisch medewerker op de BSO Calvin van Heijningen

“Er komt zoveel meer bij kijken. Je hebt contact met ouders, je hebt je voorbereidingen en natuurlijk veel verantwoordelijkheden. Het is daardoor heel erg uitdagend werk.”

  1. Je hebt doorgroeimogelijkheden

Wil je werken als pedagogisch medewerker en je laten omscholen? Bij gro-up kan je een BBL leer-werktaject volgen. In twee jaar word je klaargestoomd. Naast je salaris wordt ook je schooldag betaald. Je doet praktijkervaring op bij al onze soorten kinderopvang: kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang. Hier leer je van ervaren collega’s. De theorie leer je op school. Ook daarna is er de ruimte om te blijven leren en ontwikkelen. Hier krijg je een persoonlijk budget voor. En via onze eigen gro-up academie volg je trainingen en opleidingen. Doorgroeien naar locatiemanager is ook mogelijk.

  1. Je hebt de meest grappige gesprekjes met kinderen

Verhalen van kinderen zijn heel vermakelijk. “Juf, als je je ogen sluit kan niemand je zien. Het is net magie!” Kinderen maken de leukste opmerkingen over hoe ze de wereld om hun heen zien. En peuters zeggen soms een woord dat niet goed uitgesproken wordt. Dan ontstaan er hele nieuwe woorden. Iedere dag kun je hier van genieten. En stiekem ook om lachen.

  1. Je krijgt waardering van ouders

Aan het einde van de dag heb je een praatje met ouders. En vertel je welke belevenissen het kind heeft meegemaakt op de opvang. Dat Thomas nu zijn eigen naam kan schrijven. Zo kunnen ouders meegenieten met de groei die het kind doormaakt. Je bouwt een vertrouwensband op en bij vragen of zorgen kunnen ouders bij jou terecht. Zo kun je samen iets betekenen in de opvoeding van kinderen. En sluit jij je werkdag voldaan af.

Werken als pedagogisch medewerker

Krijg je energie van kinderen? En vind je het mooi om ze te helpen groeien? Bij gro-up maken we graag kennis met je. Laat hieronder je naam en telefoonnummer achter. Wij bellen je binnen 48 uur terug en kijken samen naar de baan die bij jou past. We bespreken het aantal uren dat je wil werken en met welke leeftijdsgroep je affiniteit hebt. Met meer dan 300 kinderopvanglocaties is er altijd wel een locatie bij jou in de buurt.

1

Laat je inspireren door de verhalen van onze pedagogisch medewerkers