Zomerpret tijdens de gro-up campingweek in de Biesbosch

 Zomerpret tijdens de gro-up campingweek in de Biesbosch

Van 11 tot 16 augustus was het campingweek voor gro-up BSO-locaties uit Dordrecht en de Hoeksche Waard. Elke dag gingen groepen kinderen naar een echte camping in de Biesbosch. De hele dag buiten zijn, gave activiteiten doen, lekker rennen door het bos en hutten bouwen.

Al zes jaar lang is de campingweek het hoogtepunt van de zomervakantie voor veel kinderen. En ook deze zomervakantie sluit de buitenschoolse opvang (BSO) van gro-up weer af met de supergave campingweek. Met een grote legertent op camping Stay Okay in de Biesbosch.

Vakantiegevoel

Niet voor alle gezinnen is op vakantie gaan vanzelfsprekend. Voor gezinnen die weinig te besteden hebben, zit een vakantie er soms niet in. “Dan is het extra leuk dat wij tijdens deze vakantieweek de kinderen een dag op de camping geven! Waar ze toch een beetje het vakantiegevoel beleven”, aldus Esther Waltmans, locatiemanager bij gro-up.

Stippenspel en hutten bouwen

“Ik heb al drie kleuren,” riep Raniya (10 jaar) tijdens een stippenspel in het bos. “We moeten die kant op, daar zit meester Kevin!” Raniya vindt het erg leuk dat ze een dag op de camping is. Spelletjes spelen op de camping, dat is iets wat pedagogisch medewerker Kevin de Korver graag met de kinderen doet. “Kleine spellen zoals Jenga vind ik leuk. Of helpen met het bouwen van een hut.”

Campingvriendjes

Een vakantie wordt nóg leuker met vriendjes op de camping. Vrienden maken op de camping is niet voor alle kinderen even makkelijk. Het campingprogramma helpt hier een handje bij. “We doen veel groepsactiviteiten,” vertelt Esther. “Dan ontstaat er zo een gesprek tussen kinderen. En even later zie je ze samen spelen.”

Spelen in de natuur

Op de camping van gro-up spelen kinderen de hele dag buiten. Van levend stratego tot een speurtocht. In de natuur is van alles te zien en te doen. Hutten bouwen, bladeren zoeken en bloemen plukken. “Dit zijn weer eens andere dingen dan die je thuis doet,” vertelt Kelly Weber, adjunct locatiemanager bij gro-up. “En het is zo simpel. Gewoon in de natuur. En in de bomen klimmen of marshmallows maken. Sommige kinderen hebben dat nog nooit gedaan! Dan zie je dat ze echt plezier hebben.”