gro-up mantelzorger helpt oudere vrouw

Mantelzorgsupport

Voor alle mantelzorgers en zorgprofessionals in Rotterdam.

Als mantelzorger doe je veel voor de ander. gro-up ondersteunt je daarbij met mantelzorgsupport. Door als partner op te treden voor de familie en naasten in de zorg voor kwetsbare Rotterdammers. Bij mantelzorgsupport kan je terecht met hulpvragen. En met praktijklessen en trainingen geven we praktische informatie over de zorgtaken. Daarnaast organiseren we contactmomenten tussen mantelzorgers in het mantelzorgcafé. Hier kun je ervaringen en tips met elkaar uitwisselen. Zorgen voor de ander, doen we samen.

Mantelzorgcafé

Het mantelzorgcafé in Ommoord opent elke vierde dinsdag van de maand. In de Thuisplusflat Laurens, Sinclair Lewisplaats 22 in Rotterdam. Bij ieder café staat een ander thema centraal. Waarover we met elkaar in gesprek gaan. Zorgprofessionals denken mee en soms nodigen we gastsprekers uit. Ook krijg je informatie over onder andere vrijetijdsbesteding, vergoedingen en het vinden van balans in de zorgtaken.

Praktijklessen voor mantelzorgers

Mantelzorgsupport biedt praktijklessen voor mantelzorgers. Hier leer je de niet complexe verpleegtechnische handelingen en word je ondersteund bij Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) zoals eten en drinken, aan- en uitkleden en naar het toilet gaan. Ook weet je welke hulpmiddelen er zijn. Heb je hier interesse in? Neem contact op met Joris Lagerwerf via joris.lagerwerf@gro-up.nl of 06 57 19 35 89.

Mantelzorgacademie

Werk je in de zorg en wil je leren hoe je communiceert met mantelzorgers? Volg een training aan de mantelzorgacademie. Dan krijg je verdieping op vraagstukken en handvatten om gesprekken vast te leggen. Wil je hier meer over weten? Vraag het Joris Lagerwerf via joris.lagerwerf@gro-up.nl of 06 57 19 35 89.

Heb je vragen?

Mantelzorgsupport is er voor je. Kom gewoon een keertje langs bij het mantelzorgcafé! Of stel je vragen aan Joris Lagerwerf via joris.lagerwerf@gro-up.nl of 06 57 19 35 89.