gro-up jeugdhulp gedragstraining

Gedragstraining

Met gedragstraining leert je kind stap voor stap nieuwe vaardigheden

Gedragstraining van gro-up is er voor kinderen die angstig of agressief zijn, die zich terugtrekken of zich depressief voelen.

Een-op-een training

De gedragstraining is individueel, een-op-een dus. De trainer begint altijd met een gedragsanalyse: wat denkt en voelt je kind? Waarom reageert het op een bepaalde manier? Op welke momenten, plekken en in welke situaties gaat het goed? En wanneer juist niet? Op basis van de analyse vult de trainer de gedragstraining in.

Je kind traint en oefent met de trainer. Die trainer is ook een coach. Want wat je doet, is altijd verbonden met wat je denkt en voelt. De trainer helpt je kind om beter inzicht te krijgen in de eigen gedachten en gevoelens. En om het kind positiever te laten denken en zich daardoor beter te voelen. We werken altijd vanuit positieve bekrachtiging. Zo zal het zelfvertrouwen toenemen en lukt het nog beter om nieuwe vaardigheden te leren.

B2 Shutterstock 1407481466

Toepassen in de dagelijkse praktijk

De gedragstraining kan thuis zijn, op school en op de opvang. De trainer oefent samen met het kind in verschillende situaties en op verschillende plekken. Zo leert je kind de nieuwe vaardigheden goed toe te passen in de dagelijkse praktijk.

Naast de gedragstraining van het kind heeft de trainer gesprekken met jou als ouder. Hoe kun je thuis verder oefenen? Wat werkt en wat werkt niet? En wat is er nodig om te zorgen dat je kind het geleerde thuis en op school blijft gebruiken? Samen doorlopen we de stappen van het zorgproces.

Aanmelden voor gedragstraining

Gedragstraining van gro-up is er voor kinderen die angstig of agressief zijn, die zich terugtrekken of zich depressief voelen. Vaak zijn het kinderen die moeite hebben met het herkennen, omgaan of uiten van hun emoties. De training is er ook voor kinderen die veel moeite hebben om op een positieve manier contact met andere kinderen te maken.

We noemen het training, omdat het best moeilijk is om nieuw gedrag te leren. Dat vraagt veel oefening, complimenten en geduld. Je kind leert stap voor stap, al spelend en oefenend, nieuwe vaardigheden.

Voor onze gedragstraining heb je een verwijzing nodig van het jeugd- of wijkteam van de gemeente, je huisarts of een medisch specialist. Met zo’n verwijzing kun je je kind aanmelden.

Meld je kind aan voor gedragstraining

Waar bieden we het aan?

We bieden gedragstraining aan in de regio's Haaglanden, Midden-Holland, Maassluis, Vlaardingen & Schiedam en in de gemeente Lansingerland.