gro-up jeugdhulp jongerencoaching voor jongeren

Samenwerking gro-up jeugdhulp en De Praktische GGZ

Sinds 2020 werkt gro-up jeugdhulp samen met De Praktische GGZ. De samenwerking is speciaal opgezet voor kinderen die een behandeling bij de specialistische Jeugd-GGZ volgen en een aanvullend traject nodig hebben. Voor die kinderen is er een warme overdracht van De Praktische GGZ naar gro-up jeugdhulp. De Praktische GGZ schaalt sneller af. En verwijst dan door naar gro-up. Het kind kan dan met begeleiding van gro-up in de eigen leefomgeving oefenen met wat het in de behandeling geleerd heeft.

Snel schakelen tussen jeugdhulp en SGGZ

Dankzij de samenwerking kan er snel geschakeld worden tussen gro-up en De Praktische GGZ. Daardoor kan een kind of jongere bijvoorbeeld thuis of op school worden begeleid om te oefenen met aangeleerde interventies. Of ouders kunnen in hun eigen omgeving begeleid worden om hun kind te ondersteunen.

Dit betekent dat behandelingen eerder worden doorgezet naar jeugdhulp. Met, als dat nodig is, een adviserende rol van de behandelaar in de SGGZ. De snel beschikbare begeleiding van gro-up is dan een uitbreiding en verlenging van de SGGZ. Dat levert inhoudelijk betere zorg tegen (uiteindelijk) minder kosten.

gro-up jongen in klas

Meer weten

Wil je meer weten over deze praktische samenwerking? We beantwoorden ze graag. Bel ons gerust op 010 – 286 27 65 of mail naar aanmeldingen.jeugdhulp@gro-up.nl.