Kinderopvang

Buitenschoolse opvang KIDSclub Seghwaert

BSO KIDSclub Seghwaert in Zoetermeer

Introductie

Op weg naar zelfstandigheid

Onze KIDSclub is speciaal voor de oudere kinderen van de basisschool van 9 tot 12 jaar. Om hen een eigen plek te bieden. Alle kinderen die naar school gaan in de wijk Seghwaert zijn welkom bij ons. Het leuke is: alle kinderen komen zelf, eventueel op de fiets, naar onze locatie. Zo leren ze zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, al voordat ze naar de middelbare school gaan.

Op onze KIDSclub laten we kinderen na een drukke schooldag lekker hun eigen ding doen. Dit kan iets actiefs zijn, maar tot rust komen mag natuurlijk ook. Kidsclub staat voor vrije tijd dus zo mag het ook voelen.

Natuurlijk bieden wij de kinderen een leuke en/of uitdagende activiteit aan waar zij aan kunnen meedoen. Dit kan zijn iets creatiefs, iets sportiefs, iets technisch of zelfs een kookactiviteit. Ook vragen wij regelmatig welke activiteiten zij graag willen ondernemen. Wij kunnen alles wel zelf bedenken, maar het is veel leuker als de kinderen meebeslissen over wat we gaan doen.

Kinderen hebben een eigen stem op de KIDSclub

Zo werken we ook met een kinderraad. Alle kinderen kiezen per locatie een vertegenwoordiger. Eens per twee maanden komen alle vertegenwoordigers samen. Zij bespreken onder leiding van een coördinator de ideeën uit de ideeënbus. Op deze manier hebben de kinderen invloed op wat er veranderd. Bijvoorbeeld op de locatie, in het vakantieprogramma of het voedingsbeleid. We hebben een grote, fijne ruimte met een huiselijk sfeer. Op de groep hebben wij verschillende en uitdagende materialen, zo hebben wij ontdekboxen met bijvoorbeeld 3d pennen of magneetvissen.

We hebben knutsel en bouwmaterialen waar de kinderen zelf mee aan de slag kunnen. Er staat een tafelvoetbaltafel en een echte ‘chill’ hoek waar ze met vrienden spelletjes kunnen spelen of even kunnen uitrusten met een boek. Buiten is er volop ruimte voor sport en spelactiviteiten.

Tijdens schoolvakanties hebben wij een uitgebreid activiteitenprogramma met superleuke activiteiten iedere dag. Van een speurtocht in de wijk, kookactiviteiten, een waterfeest tot sport of dans workshops. Wij maken vaak uitstapjes op de fiets naar andere locaties voor activiteiten en workshops.

Nieuwsgierig naar onze KIDSclub?

Je kunt altijd een afspraak maken voor een rondleiding, dan laten we je graag de groep zien.

Meer informatie

Wat kost het?

Onze rekentool geeft je een beeld van wat kinderopvang jou kost.

LRK 440855925

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
14:30 - 18:30
Dinsdag
14:30 - 18:30
Woensdag
14:30 - 18:30
Donderdag
14:30 - 18:30
Vrijdag
14:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 22 23 58 66

Adres

Velddreef 322
2727 CV Zoetermeer
  • Avatar

    Natasja de Goede-Louwe

    Locatiemanager