Kinderopvang

Peuteropvang IKC De Edelsteen

Speeltaalhuis IKC De Edelsteen in Zoetermeer Rokkeveen

Introductie

Welke cirkel is blauw? Welke cirkel is rood? En welke cirkel is geel? Zonder lang na te denken legt de peuter zijn kleine vinger steeds op de goede cirkel. ‘Wat knap!’ roept de pedagogisch medewerker terwijl ze in haar handen klapt. De peuter glimt van trots. Met een grote glimlach loopt hij naar de poppenhoek. Hij pakt de politiepop. ‘Blauw’ roept hij terwijl hij naar de kleren van de pop wijst. Deze peuter heeft het thema ‘kleuren’ helemaal begrepen!

Uw kind ontwikkelt zijn of haar taal bij ons

Wij werken namelijk volgens de Piramidemethode. Binnen die methode leert uw kind begrippen rondom verschillende thema’s. Het afgelopen jaar kwamen onder andere de thema’s kunst, ziek en gezond, verkeer, wonen en de seizoenen langs.

Er is binnen én buiten genoeg te beleven

Binnen spelen we spelletjes, knutselen we met verf of papier en lijm en spelen in de poppenhoek. Buiten hebben wij ons eigen speelplein. Daar kan uw kind fietsen, glijden en met zand spelen. Daarnaast maken we regelmatig uitstapjes. De speeltuin, kinderboerderij en het voeren van de schapen zijn favoriet!

Speeltaalhuis De Edelsteen is goed bereikbaar

Haalt u uw kind op met de auto? Dan bereikt u het speeltaalhuis binnen 3 minuten vanaf de rondweg. Komt u met de bus? De halte van bus 71 is 3 minuten lopen vanaf het speelhuis.

Wij zorgen voor een goede overdracht naar de basisschool

Speeltaalhuis De Edelsteen is onderdeel van IKC De Edelsteen. Daardoor leert uw kind de pedagogisch medewerkers van andere groepen en de leerkrachten van het onderwijs al kennen. Dat voelt wel zo veilig. Met de oudste kinderen nemen we regelmatig een kijkje in groep 1 van IKC De Edelsteen. Gaat uw kind naar een basisschool binnen het IKC? Dan zorgen wij naar voor een doorstroomgesprek. Gaat uw kind naar een andere basisschool? Dan vullen wij een overdrachtsformulier in. De nieuwe basisschool van uw kind ontvangt dit formulier via een warme overdracht. Heeft u buiten schooltijd ook opvang nodig? Dan is uw kind van harte welkom bij een van onze buitenschoolse opvanglocaties.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 181356764

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
07:30 - 18:30
Dinsdag
07:30 - 18:30
Woensdag
07:30 - 18:30
Donderdag
07:30 - 18:30
Vrijdag
07:30 - 18:30
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

079 346 11 80 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

079 362 00 35

Adres

Topaas 18
2719 VD Zoetermeer
Rokkeveen
  • Vivien-de-Koning-300x300.jpg

    Vivien de Koning

    Locatiemanager