Kinderopvang

Peuteropvang Jacobsvlinder

Speeltaalhuis Jacobsvlinder in Zoetermeer Palenstein

Introductie

U bent op zoek naar een plek waar uw kind zich in een veilige, moderne omgeving kan voorbereiden op de basisschool. Dan bent u bij speeltaalhuis Jacobsvlinder aan het juiste adres. U vindt ons speeltaalhuis in basisschool De Jacobsvlinder.

Bij speeltaalhuis Het Jacobsvlinder leert uw kind aan de hand van thema´s

Elke vier weken werken we met een ander thema. We volgen een Voor – en Vroegschools Educatieprogramma (VVE) waarin alle ontwikkelingsgebieden aan bod komen. Denk daarbij aan de ontwikkeling van taal, tellen, samenspelen en zelfstandig zijn. De basisscholen in de buurt werken met dezelfde methode. Start uw kind op zijn of haar vierde jaar op één van de basisscholen in de buurt? Dan is hij of zij al bekend met deze methode.

Uw kind kan bij ons naar hartenlust spelen

Spelen is erg belangrijk voor jonge kinderen. Daarom bieden wij de kinderen veel speelmogelijkheden. Buiten hebben wij een speciaal kleuterplein waar kinderen kunnen spelen met zand en water. Binnen is er veel verschillend speelgoed. Daarnaast knutselen we regelmatig met klei, papier of lijm. We spelen in de gymzaal van de basisschool. En er is een poppenhoek, bouwhoek en leeshoek. We zien de ontwikkeling van een peuter als een ontdekkingstocht. Onze pedagogisch medewerkers zijn er om uw peuter te helpen waar dat nodig is.

We zorgen voor een goede overgang naar de basisschool

Dit doen wij op twee manieren. Ten eerste nemen we regelmatig een kijkje op de basisscholen in de buurt. Uw peuter kan dan op een rustige manier wennen aan de nieuwe omgeving. Daarnaast vullen we een peuter-kleuter-overdrachtformulier in. Dit doen we als uw kind bijna vier jaar is. Dit formulier bevordert de doorgaande leerlijn. De nieuwe school van uw kind ontvangt dit formulier namelijk van ons. Dit doen we nadat wij het met u hebben besproken. De nieuwe juf of meester weet dan meteen wat de sterke en minder sterke punten van uw kind zijn.

Meer informatie

Wil je weten wat de kosten zijn voor de peuteropvang? De afdeling Klantcontact & Advies beantwoordt ze graag. Stel je vraag via 010-2862777 of klantcontact@gro-up.nl

LRK 176564160

GGD-Rapport

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
08:35 - 12:35
Dinsdag
08:35 - 12:35
Woensdag
Gesloten
Donderdag
08:35 - 12:35
Vrijdag
08:35 - 12:35
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 77 e-mail klantcontact en advies

Voor algemene vragen en plaatsingsbeleid

Deze locatie

06 20 24 39 74

Adres

Schoutenhoek 160
2722 EK Zoetermeer
Palenstein
  • Avatar

    Mandy Stuger

    Locatiemanager