Medezeggenschap

We doen het samen

Dag in dag uit doen we er alles aan om ieder kind op onze school het best mogelijke onderwijs te bieden. Maar we doen het niet alleen. Ook ouders spelen op meerdere manieren een grote rol binnen onze organisatie.

Studio Dijkgraaf SWK Brienenoordschool 6927Mh

De medezeggenschapsraad (MR)

De MR bestaat uit even veel ouders als leerkrachten en brengt advies uit aan het schoolbestuur. Dat gebeurt bij mogelijke fundamentele wijzigingen, bijvoorbeeld in het onderwijsprogramma of qua veiligheid op school. Ook heeft de MR instemmingsrecht bij belangrijke besluiten.

Vragen aan de MR kun je mailen naar mr@vanbrienenoordschool.nl.

De ouderraad (OR)

De OR bestaat voornamelijk uit ouders en helpt keihard mee om het schoolleven van onze leerlingen prettiger te maken. Dat doen ze door buiten het reguliere onderwijsprogramma activiteiten te organiseren waar de school geen geld voor krijgt van de overheid.

De activiteiten worden gefinancierd uit de ouderbijdrage. Dit is een vrijwillige, maar belangrijke bijdrage waardoor onder andere de Sinterklaasviering, kerstviering, paasviering, sportdag en het zomerfeest kunnen plaatsvinden.

Heb je een vraag aan iemand uit de OR? Een praatje op het schoolplein is vaak het makkelijkst, maar je kunt ook een mail sturen naar or@vanbrienenoordschool.nl.

Hulp bij klas- of schoolactiviteiten

De school en de ouderraad kunnen altijd extra hulp gebruiken bij het organiseren van klas- en schoolactiviteiten. Als die hulp nodig is, hoor je dat tijdig. Maar dat neemt niet weg dat het fijn is om van tevoren te weten wie ervoor open staat. Dus heb jij interesse om zo nu en dan de handen uit de mouwen te steken? Geef het aan bij de leerkracht van jouw kind.

Stel je vraag

Wil je meer weten over hoe ouders worden betrokken bij het beleid en de activiteiten van de school? Of wil je zelf op een manier je steentje bijdragen? Neem contact met ons op.