gro-up jeugdhulp opvoedhulp

Opvoedhulp

Opvoedhulp van gro-up is altijd dichtbij en vertrouwd

Met opvoedhulp kun je heel veel oplossen. Als je ons inschakelt, maken we een afspraak bij je thuis. Daar praten we met elkaar over de aanleiding voor de hulp en over wat jij en je gezin willen bereiken. Wat zou er anders moeten? Wat moet er juist hetzelfde blijven?

Op zoek naar de oorzaak

Het is belangrijk goed te weten wat de oorzaak is van de problemen. Heeft dit te maken met de onderlinge communicatie? Is het een reactie op spanning? Is er thuis of op school iets gebeurd? Of is er bij je kind sprake van gedragsproblemen door bijvoorbeeld ADHD, autisme, hechtings- of traumaproblematiek? Speelt er van alles tegelijkertijd?

Stap voor stap met elkaar

We vragen het ook aan de kinderen. Wat merken zij? En wat vinden zij belangrijk? Bij jonge kinderen kijken we samen met jou naar hoe we dit het beste kunnen doen. Jongeren van 12 jaar en ouder weten vaak zelf heel goed wat ze willen. Zij denken mee en beslissen mee over de invulling van de opvoedhulp.

Vervolgens stellen we een zorgplan op. We starten met wat voor jou en je kind het belangrijkst is. Daarna gaan we stap voor stap verder. Oplossingsgericht, coachend en positief. Met onze hulp ga je met elkaar aan de slag om weer positief te kunnen opvoeden en opgroeien.

Shutterstock 1558478252

Opvoedhulp op maat

De opvoedhulp van gro-up wordt gegeven door onze jeugdhulpverleners. Zij zijn hbo-opgeleid en opgenomen in het Kwaliteitsregister Jeugd. Zij weten veel van positief opvoeden en hoe ze voor iedere situatie de beste opvoedhulp kunnen geven. gro-up biedt altijd jeugdhulp op maat, vertrouwd en dichtbij.

Voor onze opvoedhulp heb je een verwijzing nodig van het jeugd- of wijkteam van de gemeente, je huisarts of een medisch specialist. Met zo’n verwijzing kun je je kind aanmelden.

Meld je gezin aan voor opvoedhulp

Waar bieden we het aan?

We bieden opvoedhulp aan in de regio's Haaglanden, Midden-Holland, Maassluis, Vlaardingen & Schiedam en in de gemeente Lansingerland.