Jongeren uiten zichzelf met dans, muziek en spoken word tijdens Smaakmakers week.

gro-up logo landingpage Expess Yourself

Het eerste onderdeel van Jongerenproject Express Yourself is een groot succes!

Ruim 180 jongeren volgden in de herfstvakantie workshops en masterclasses over (urban) muziek, zang, spoken word en dans. Dat was de Smaakmakers week. Deel een van Express Yourself, het project waarmee gro-up buurtwerk en de Goudse Schouwburg jongeren letterlijk een podium bieden om hun verhaal te delen en hun talent te laten zien.

Smaakmakers week

Tijdens de Smaakmakers waren er workshops, masterclasses en inspiratiesessie. “We hebben een fantastische week gehad”, aldus Esther van Pomeren Stadsprogrammeur namens de Goudse Schouwburg. “Jongeren leerden de skills van grote artiesten en de beste docenten uit de urban scene: Latifah, Amadu Kabba en Soundflow van Broederliefde.” Express Yourself is een project van gro-up buurtwerk en de Goudse Schouwburg. Mede mogelijk gemaakt door een donatie van het VSBfonds. Hier krijgen alle Goudse jongeren een podium om zichzelf te laten zien en hun verhaal te vertellen. Met dans, muziek en spoken word.

We hebben veel jongeren zichzelf zien overstijgen

Express Yourself

“We hebben veel jongeren zien genieten. En geïnspireerd zien worden. Maar vooral ook zichzelf zien overstijgen”, zegt Clyde Marengo – jongerenwerker bij gro-up buurtwerk. “We hebben workshops gehad waar jongeren afwachtend of verlegen begonnen. Uiteindelijk hebben ze een eigen stuk geschreven. Een deel voorgedragen aan iedereen. Of zelfs meegedaan aan de open mic! Het was mooi dat jongeren uit hun comfort-zone stapten.”

Esther van Pomeren vervolgt: “Er waren ook momenten dat ze zichzelf overwonnen. Jongeren die zich nooit eerder durfden te laten zien en horen. Of daar moeite mee hadden. Vanwege negatieve reacties uit hun omgeving, pesten in het verleden of hun Nederlands dat nog niet zo goed was. Ook zij hebben stukken gemaakt en live voorgedragen.”

Express Yourself gaat verder met het Intensive traject. Waarbij jongeren toewerken naar een première in de Goudse Schouwburg. Klik hieronder en ontdek meer over Express Yourself.