500e geldvraag voor Checkpoint

gro-up volwassen bij Checkpoint Prins Alexander

Checkpoint Rotterdam verwelkomde de vijfhonderdste bezoeker.

Hulp met je administratie. Gewoon van een buurtgenoot. Bij een Checkpoint in de buurt. Vrijwilligers hielpen al meer dan 500 bewoners in Prins Alexander.

"Bij Checkpoint helpen we je met het aanvragen van je energietoeslag."

In oktober telde Checkpoint Rotterdam Prins Alexander de 500e bezoeker sinds de herstart van de nieuwe welzijnsopdracht begin juni 2022! Voor dit bijzondere moment kreeg de bezoeker bloemen in het Huis van de Wijk Zevenkamp. René Hoeflaak van Checkpoint vertelt: “We zijn blij dat mensen met financiële vragen Checkpoint weten te vinden. Zo kunnen onze vrijwilligers de medebewoners op een laagdrempelige manier helpen met hun hulpvraag.”

Wat is Checkpoint?

Checkpoint is er voor alle mensen in de Rotterdamse wijk Prins Alexander. “Heb je een stapel rekeningen waar je geen raad mee weet? Vragen over uitkeringen of kwijtscheldingen? Of hulp nodig bij een DigiD-aanvraag? Bij Checkpoint denken vrijwilligers met je mee over je administratie en financiën. Zij helpen met vragen over brieven en het aanvragen van energie- of andere toeslagen.”

gro-up volwassenen Checkpoint: vijfhonderste deelnemer

Hulp van een buurtgenoot

René Hoeflaak vervolgt: “Voor eenvoudige vragen kan je bij iemand terecht. Denk bijvoorbeeld aan een brief van de gemeente, die je niet begrijpt. Dit zijn vragen die je ook aan je buurman of buurvrouw zou stellen. Het kan best lastig zijn om over geldzaken te praten. Daarom is het fijn als mensen zich vertrouwd voelen. Checkpoint is een punt waar een buurtgenoot je helpt. Vrijwilligers verplaatsen zich in jouw hulpvraag. Hier zit iemand naast je in plaats van tegenover je.”

Heb jij een hulpvraag?

Er zijn drie Checkpoints waar je langs kunt komen. In het Huis van de Wijk Zevenkamp, Ommoord en Het Lage Land. Wil je een afspraak maken? Bel dan 06 57 75 72 60. Of stuur een appje met je naam, telefoonnummer en je hulpvraag.

gro-up volwassene achter laptop frustratie

Op elke hulpvraag is een antwoord. Checkpoint kan je eventueel in contact brengen met samenwerkingspartners zoals de Vraagwijzer, Sociale Raadslieden, het Wijkteam, Belastingwinkel Rotterdam of andere welzijnsorganisaties.