Zo houd je de feestdagen betaalbaar

gro-up kind knutselt Kerstkaart

De kerstboom wordt versierd en de Jip en Janneke-champagne staat koud. Het is een gezellige decembermaand. Maar hoe houd je de feestdagen betaalbaar? gro-up geeft je 5 budgettips. Goedkoop én feestelijk.

Praktische cadeaus

Een pakje uitpakken is vaak al heel leuk en spannend. Dit hoeft niet altijd speelgoed te zijn. Cadeautjes kunnen ook praktisch zijn. Een nieuwe pyjama of een paar warme sokken. Die had je toch al nodig. En je kind is blij met het uitpakken van het cadeautje.

gro-up kind krijgt cadeau

Tweedehands

Ook bij de kringloopwinkel of op Marktplaats vind je veel speelgoed, boeken en spelletjes. Iets moois voor een klein prijsje. En voor je kind is het iets nieuws. Waar zij/hij veel plezier mee heeft. En door speelgoed een tweede leven te geven, laat je ook nog eens een mooiere planeet voor ze achter.

Maak dingen zelf

Maak samen met je kind kerstversiering voor in huis. Voor kinderen is niets leuker dan een middagje knippen en plakken. Beplak een leeg potje met plakfiguren of vloeipapier. Zet er een kaarsje in. En je hebt een gezellig kerstlichtje. Versier de kerstboom met een zelfgemaakte kerstbal. Knip een rondje papier uit. Je kind kan hierop tekenen of glitters plakken. Hang de versierde bal met een touwtje in de boom.

Kerstkaarten knutselen

Verstuur je kerstkaarten naar familie, vrienden, opa en oma? De mooiste kerstkaarten zijn zelfgemaakt. Met papier en stiften kan je al aan de slag. Zet een kerstmuziekje op en de knutselspullen op tafel. Je hebt waarschijnlijk van alles in huis. Je kind kan een kleurrijke tekening maken. Knip hier rondjes uit en plak de cirkels op een kaart. Teken er een touwtje aan. Zo heb je mooie kerstballen op je kerstkaart! Kijk voor meer knutselideeën op de website van leuk met kids.

gro-up kind knutselt Kerstkaart

Bespaar op de postzegels door de kaarten zelf rond te brengen. Doe ze door de brievenbus bij wie er in de buurt wonen. Zo heb je meteen een gezellig uitstapje.

Samen oliebollen bakken

Wat mag er niet ontbreken tijdens de jaarwisseling? Oliebollen! Je kan ze kant-en-klaar kopen bij de oliebollenkraam. Of maak ze gewoon zelf. Samen met je kind. Voor het bakken van zo’n 20 lekkere oliebollen heb je maar een paar ingrediënten nodig. Poedersuiker eroverheen en proeven maar. Gelukkig nieuwjaar!