Hoe maken we de onlinewereld sociaal

gro-up kinderen laptop Mediawijsheid

Hoe houd je het online gezellig? En hoe houd je het online veilig voor je kinderen? Download ons happertje.

Like en Cancel. Hoe sociaal ben jij online? Het thema van de Week van de Mediawijsheid 2022. Hoe hou je het online gezellig? En hoe hou je het online veilig voor je kinderen? gro-up helpt je daarbij. Met een happertje. Zo houden we het samen sociaal online.

Kinderen groeien op in een online wereld. Dit is onlosmakelijk verbonden met de offline wereld: de jeugd is onlife! Via Instagram, Snapchat en TikTok worden er voortdurend berichten heen en weer gestuurd. Hier ontstaan leuke vriendschappen.

gro-up kind met laptop Week van de mediawijsheid

Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat de online wereld een fijne plek is om op te groeien en ontdekken.

Like, Cancel en Play

Het gro-up happertje is gemaakt voor ouders en kinderen, docenten en leerlingen, jeugdwerkers en jongeren. Download 'm hier. Knip het happertje uit. Vouw het in elkaar. Daarna ben je ready to play! Wanneer heb jij voor het laatst een online compliment gegeven? Aan wie was dat? Wanneer zou je iemand ‘ontvrienden’ of ‘ontvolgen’ op social media? Ga samen in gesprek over sociaal gedrag online. Zo haal je het beste uit jezelf en anderen. Ook online.

Gro Up Mediawijsheid Happertje

Week van de Mediawijsheid

Met een like geef je een positieve reactie op berichten en reacties van anderen. Soms zijn de dingen die we online beleven niet altijd leuk. Bijvoorbeeld een negatieve reactie. Een meningsverschil kan leiden tot ruzie of een haatcomment. Tijdens de Week van de Mediawijsheid van 4 t/m 11 november 2022 besteedt gro-up aandacht aan het thema 'Like en Cancel'. Om van de online wereld een veilige plek te maken.

Meepraten op social media? Check gro_up.groeijemee en iedereenmediawijs op Instagram en Facebook. En gebruik #groeijemee #wvdm.