Boer Boris leest voor bij kinderdagverblijf Alice in Wonderland

gro-up kinderen Boer Boris leest voor bij kinderdagverblijf Alice in Wonderland

Kinderboekenwinkel In de Wolken liet de kinderen van gro-up kinderopvang Alice in Wonderland op een bijzonder leuke manier kennismaken met kinderboeken. De verteller deelde niet alleen een verhaal over Boer Boris, maar bracht ook zijn strohoed mee. En een vriend uit zijn winkel.

“Kinderen zijn dol op voorlezen”, vertelt Rosita Jagroep, pedagogisch medewerker bij gro-up kinderopvang Alice in Wonderland. “Bij onze kinderopvang lezen we dagelijks uit boeken voor. Dat is iets vertrouwd. Maar het wordt speciaal wanneer er een gast langskomt om voor te lezen, iemand die ze niet kennen. Dat zorgt voor extra veel plezier.”

Boer Boris

Michel Hessing, de verteller van kinderboekenwinkel In de Wolken, nam de kinderen mee in het verhaal van Boer Boris gaat naar zee. Hij bracht zelfs zijn poppenvriend mee! Gehuld in een tuinbroek en met een strohoed op zijn hoofd, stapte Michel in de schoenen van het personage en bracht het verhaal tot leven. De reactie van de kinderen was fantastisch. Ze gingen helemaal op in de beleving van de boer die op zijn tractor op vakantie ging. Hier luisterden ze aandachtig naar.

Tijdens het verhaal vroeg de verteller: ‘Welke dieren herken je?’ Rosita merkte op dat kinderen goed konden vertellen welke dieren er mee waren met Boer Boris. “Ze zagen het paard in de zee zwemmen! Dit stimuleert hun cognitieve ontwikkeling.” Het was een speelse vertelling die de kinderen flink aan het lachen maakte.

‘Voorlezen heeft iets magisch’

Het voorlezen van boeken is niet alleen leuk, maar ook ontzettend goed voor kinderen. Het stimuleert de taalontwikkeling. Michel Hessing benadrukt: “Voorlezen is belangrijk, en het maakt niet uit hoe.” Hij vertelt dat voorlezen meer is dan alleen het aanleren van woorden. “Voorlezen is een hele beleving voor kinderen. Ik lees voor, maar er zit meer omheen. Er is ook zoveel te zien! En voorgelezen worden heeft iets magisch.”

Voorlezen is belangrijk, en het maakt niet uit hoe.

gro-up kinderen foto Boer Boris leest voor bij kinderdagverblijf Alice in Wonderland

Verhalen voor ieder kind

Het is gezellig om samen te luisteren naar een voorgelezen verhaal. En nog belangrijker voor kinderen uit gezinnen waarin niet of nauwelijks voorgelezen wordt. Daarom biedt gro-up elke dag voorleesactiviteiten aan op de kinderopvang. Om zo de verbeelding van kinderen aan te spreken. En de fantasie te prikkelen. Want in de wereld van boeken is er voor ieder kind een avontuur om te ontdekken.