Puzzelstukje voor stukje op weg naar een nieuw kraamzorghotel

Puzzelstukje Voor Puzzelstukje Op Weg Naar Een Nieuw Kraamzorghotel Gro Up

Nieuw kraamzorghotel van gro-up onderdeel van de bouwplannen van het Franciscus Gasthuis & Vlietland.

gro-up opent een nieuw kraamzorghotel in het Franciscus Gasthuis, Rotterdam. Het ziekenhuis is begonnen met de bouw van een nieuw, duurzaam en energie-efficiënt ziekenhuisgebouw naast het huidige Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Dit nieuwe gebouw opent in 2026 . Zodra deze af is, komt er ruimte voor ons kraamzorghotel in het Franciscus.

Ombouwen naar gro-up kraamhotel

Ons kraamzorghotel komt op de tiende verdieping van het huidige Franciscus Gasthuis. Zodra de nieuwbouw klaar is en de afdeling verloskunde verhuist is naar het nieuwe pand, bouwen wij de zeventien kraamsuites op deze afdeling om naar een gro-up kraamzorghotel. Het duurt nog even. Dat geeft ons de mogelijkheid om het kraamzorghotel in te richten volgens de look & feel van gro-up. En te voldoen aan de wensen en behoeften van onze doelgroep.

Puzzelstukje Voor Puzzelstukje Op Weg Naar Een Nieuw Kraamzorghotel
Proosten op de nieuwsbouw die straks ook ruimte maakt voor het nieuwe kraamzorghotel van gro-up

Samenwerking Franciscus Gasthuis

De samenwerking met het Franciscus Gasthuis is niet nieuw voor gro-up. We verlenen al onze dienstverlening op de Mothercare-afdeling. Daar liggen kraamvrouwen waarvan de baby op de afdeling neonatologie ligt. Zo kunnen ze dicht bij hun baby blijven en tegelijkertijd de zorg en aandacht van de kraamverzorgenden van gro-up krijgen. Ook kraamvrouwen die in het ziekenhuis bevallen kunnen hier de eerste nacht worden begeleid. Deze dienstverlening is recent uitgebreid naar vijf kamers en acht bedden.

Feestelijk moment

Op 11 oktober was er een feestelijk moment op de bouwplaats. Waarbij Kirsten van Nieuwkoop, directeur Zorg van gro-up symbolisch een puzzelstuk legde samen met een huisarts van Peter Paul Bender, van Huisartsenposten Rijnmond. Op naar nieuwbouw én een nieuw kraamzorghotel.