A5 Shutterstock 1757111081

Jongerencoaching helpt je als je even vastloopt

Thuis of in de buurt

Als jongere heb je het niet altijd even makkelijk. Je moet je eigen keuzes maken, zeggen wat jij belangrijk vindt. En dan doe je dat en dan bots je met je ouders, verzorgers of je docent. Af en toe is niet erg, dat hoort bij het opgroeien. Maar als je steeds gedoe hebt, ruzie met vrienden, ouders of op school. Of als je het juist moeilijk vindt om jezelf te uiten. Dat je een knoop in je maag hebt van je gevoelens, of je gedachten. Of dat je je onzeker voelt. Dat je je te veel terugtrekt en ke daardoor alleen voelt. Als dingen maar niet willen lukken, als je het gevoel hebt dat je vastloopt. Dan kan het verstandig zijn om hulp in te roepen.

De trainer als een coach

Een trainer van gro-up kan je helpen. Die staat als een coach naast je. Samen kijken jullie vooruit: wat zou je graag anders zien? Hoe ziet jouw dag eruit als dat anders is? Hoe gaat dan het contact met vrienden, ouders, op school?

Is duidelijk wat je wilt bereiken? Dan maak je samen met je trainer een plan. Niet te ingewikkeld, gewoon in stappen toewerken naar jouw doel. Op een manier die bij jou past. En dan aan de slag. Jij en je trainer stellen jouw vragen ook aan je ouders of verzorgers. Dan kunnen zij ook meedenken en helpen om je doelen te behalen.

A3 Shutterstock 641290696

Samen aan het werk

De trainer coacht je bij je plan. Jullie maken afspraken over hoe vaak je elkaar spreekt en waar en hoe. Digitaal, thuis, op school of op een andere plek. Wil je hulp van de trainer om met je ouders of op school in gesprek te gaan? Dan helpt de trainer je, door het gesprek voor te bereiden. Of te oefenen. Of samen het gesprek te voeren.

Jij beslist mee

Als jongere beslis je altijd mee over de hulp die je krijgt. Het is goed om te weten dat je voor jeugdhulp een verwijzing van het jeugdteam of je huisarts nodig hebt. Heb je vragen over jongerencoaching of over een verwijzing? Stel ze gerust via 010 286 27 65 of aanmeldingen.jeugdhulp@gro-up.nl.

Meld je aan voor jongerencoaching

Waar bieden we het aan?

We bieden jongerencoaching aan in de regio's Haaglanden, Midden-Holland, Maassluis, Vlaardingen & Schiedam en in de gemeente Lansingerland.

Meer informatie

Wil je eerst meer weten over jongerencoaching en of dat geschikt is voor jou? Neem dan contact met ons op.