B4 Shutterstock 620073035

Jeugdhulp voor jongeren

Waar kunnen we je mee helpen?

Soms loop je even vast en heb je extra hulp nodig om verder te kunnen. Soms zit je niet goed in je vel. Je bent onrustig, gefrustreerd of wilt gewoon dat het beter gaat. Thuis, op school of met jouw vrienden. Wij kunnen je helpen. Als jij aangeeft wat je wilt en nodig hebt. Hoe zou jouw dag eruit zien als het weer goed gaat? Hoe zou je je dan voelen, wat zou je doen? Wat is er dan anders? Samen gaan we bedenken hoe we dat kunnen bereiken. Wat daarvoor nodig is en wie daarvoor nodig zijn.

Positief aan de slag

Als we samen een plan hebben gemaakt, gaan we aan de slag. Positief en lekker actief. Als iets werkt, doen we het vaker. Werkt het niet, dan bedenken we iets anders. Met jou en met je ouders. We kunnen je op verschillende manieren helpen.

A1 Shutterstock 640554736

Jongerencoaching

Je kunt met een trainer van gro-up aan het werk. De trainer is er voor jou. Die staat naast je als een coach. Samen kijken jullie naar: hoe gaat het contact met je vrienden? Hoe gaat het thuis en op school? Wat zou je graag anders zien? Bij je trainer kun je zeggen wat je belangrijk vindt, zonder dat je gelijk botst met ouders, verzorgers of begeleiders.

Schoolbegeleiding

Schoolbegeleiding kan je helpen als het niet goed gaat op school. Als je meer begeleiding nodig hebt dan de school je kan geven. Bijvoorbeeld omdat je boos of agressief bent. Of angstig, teruggetrokken of depressief. Dreig je geschorst te worden of moet je zelfs van school af? Loop je vast? Een trainer van gro-up kan je helpen met schoolbegeleiding.

Alleen in Rotterdam:

Voorkomen schooluitval

Heb je moeite met naar school gaan? Dreig je van school gestuurd te worden? Of loop je vast met schoolwerk? Om wat voor reden je ook tijdelijk extra begeleiding nodig hebt. Schoolondersteuning van gro-up kan helpen.

Jongerenwerk van gro-up

Niet bij alle moeilijkheden of problemen is jeugdhulp nodig. De jongerenwerkers van gro-up kunnen je ook op allerlei manieren helpen. Bijvoorbeeld als je (ook) hulp nodig hebt bij het goed omgaan met geld. Of als je het lastig vindt om je vrije tijd goed en positief in te vullen. gro-up buurtwerk kan je heel goed op weg helpen. Als je dat wilt, dan brengen we je met hen in contact.

Jij beslist altijd mee

Als jongere beslis je altijd (mee) over de hulp die je krijgt. Ook heb je het recht om jouw dossier in te zien.

Waar we werken

We bieden jeugdhulp aan in de regio's Haaglanden, Midden-Holland, Maassluis, Vlaardingen & Schiedam, Rotterdam Rijnmond, Utrecht West en in de gemeente Lansingerland.