gro-up jeugdhulp voorkomen schooluitval

Voorkomen schooluitval

gro-up helpt kinderen en jongeren bij wie het niet zo goed gaat op school

Voor wie is dit programma?

Dit aanbod wordt ook wel onderwijsgerichte dagprogramma genoemd. Kinderen en jongeren kunnen om uiteenlopende redenen tijdelijk extra begeleiding nodig hebben op en buiten school. Zij hebben moeite met naar school gaan, lopen vast of dreigen van school gestuurd te worden. Schoolondersteuning van gro-up kan helpen.

Welke stappen worden er gezet?

Deze onderwijsgerichte ondersteuning wordt gegeven door een jeugdhulpverlener van gro-up. De jeugdhulpverlener begint altijd met een intake en kennismaking. Dan volgt er een observatieperiode in de eigen leefomgeving thuis, in de buurt en op school. Vervolgens kijkt de jeugdhulpverlener samen met het kind en de ouders waar het kind tegenaan loopt. Samen proberen we een oplossing te vinden.

De ondersteuning vindt plaats in de directe leefomgeving van het kind. Dit kan op school, thuis of in de buurt zijn. De jeugdhulpverlener ondersteunt in het behalen van persoonlijke doelen. Op school wordt er geoefend met de aangeleerde vaardigheden. Thuis bieden we handvatten aan. Belangrijk is dat we samenwerken met school en de ouders. Zo behalen we gezamenlijk successen.

Positiever denken

Wij werken altijd vanuit positieve bekrachtiging. Onze visie is om het kind aan te moedigen, te stimuleren en te complimenteren. Zo leert het kind op een fijne manier nieuwe vaardigheden. Stap voor stap. Deze vaardigheden helpen om beter inzicht te krijgen in de eigen gedachten en gevoelens. Hiermee leer je om positiever te denken. Zo zorgen we ervoor dat het kind zich beter voelt en met vertrouwen weer naar school kan.

gro-up jeugdhulp ouders

Aanmelden

Voor gro-up Jeugdhulp in Rotterdam is een verwijzing nodig van het wijkteam, de huisarts of medisch specialist. Scholen kunnen via hun zorg-onderwijs specialist informeren over verwijzingsmogelijkheden voor hun leerlingen. Jongeren vanaf 16 jaar kunnen zich zelfstandig aanmelden (met verwijzing). Onder de 16 jaar is toestemming van de ouders nodig.

Meld je kind aan voor het dagprogramma Onderwijsgericht

Eerst meer informatie?

Neem gerust contact met ons op via de zorgadministratie jeugdhulp. Bel 010 286 27 77 of mail naar zorgadministratie.jeugdhulp@gro-up.nl. Zij kunnen direct verder helpen of zorgen dat je vraag doorgestuurd wordt naar de juiste persoon.

Waar bieden we het aan?

We bieden het dagprogramma onderwijsgericht aan in de gemeente Rotterdam.