A3 Shutterstock 641290696

Alles voor ouders

gro-up helpt ouders bij het positief opvoeden

Direct naar

Wat we doen

Wij helpen kinderen, jongeren en ouders. Wij zijn er als jij je zorgen maakt over je kind, als je ziet dat het niet verder komt. Heeft je kind bijvoorbeeld driftbuien, vinden leerkrachten of sportbegeleiders dat het zo niet langer gaat? Kun jij je kind bijna niet meer bereiken? Gamet het continu, heeft je kind geen of verkeerde vrienden? Is het erg somber? Het zijn allemaal zaken waar wij bij kunnen helpen. Ook als jij merkt dat je vastloopt in de opvoeding en dat je voelt dat jij je kind niet de juiste steun of richting kunt bieden. Misschien ben je vaker boos of geïrriteerd dan je zou willen. Ook dan kunnen wij helpen.

Hoe kunnen wij je helpen?

Ieder kind is uniek en elk gezin is anders. Wat bij het ene kind en gezin werkt, werkt bij het andere misschien juist niet. Samen met jou vinden we oplossingen. Jij kent je kind, je gezin en de uitdagingen. Wij weten veel over positief opvoeden. Maar ook over trainen en behandelen om bijvoorbeeld gedragsproblemen te verminderen bij kinderen met autisme, ADHD, trauma- en hechtingsproblematiek. En over samen aan de slag gaan om nieuwe doelen te bereiken.

Wat heeft je kind nodig?

We denken in oplossingen. Om tot goede oplossingen te komen, ontrafelen we de oorzaak van het gedrag. We vragen jou hoe je zou willen dat het thuis, in de buurt en op school gaat. En we maken een plan om dat te bereiken. Stap voor stap. Wat heeft je kind nodig? Dit is de kern van ons werk. We benutten alle expertise die we in huis hebben om kinderen meer groeikansen te bieden. We werken samen met het gezin en de mensen eromheen die belangrijk zijn voor het gezin.

Aanmelden voor jeugdhulp

gro-up biedt jeugd- en opvoedhulp. Als je onze hulp wilt inroepen, heb je daarvoor een verwijzing nodig van het jeugd- of wijkteam van de gemeente, je huisarts of een medisch specialist. Met zo’n verwijzing kun je je kind aanmelden. Om jeugdhulp te mogen bieden, hebben wij altijd toestemming nodig van de ouder(s). Meer informatie over deze toestemming vind je in ons informatieblad. Daar lees je ook meer over het digitaal dossier waarmee wij werken.

Meld je kind aan