gro-up jeugdhulp jongerencoaching

Jongerencoaching

Jongerencoaching helpt jongeren om weer positieve stappen te zetten

Voor wie is jongerencoaching?

Jongerencoaching is er voor jongeren vanaf 12 jaar die zich terugtrekken en moeilijk bereikbaar zijn. Die angstig of juist agressief zijn of zich depressief voelen. Die in de knoop zitten met hun gevoelens, emoties of gedachten. En voor jongeren die veel moeite hebben met het contact met leeftijdsgenoten. Als je als ouder merkt dat je kind vastloopt, dan kunnen wij helpen.

Wat zou je graag anders zien?

Jongerencoaching van gro-up wordt gedaan door een trainer. Die gaat eerst in gesprek met de jongere, met de ouders en – als het nodig is – de mentor van school. Waarom reageert je zoon of dochter op een bepaalde manier? Wat denkt of voelt hij of zij? Waarom gaat het soms goed en soms juist weer niet? Samen kijken jullie vooruit: wat zou je graag anders zien? Hoe ziet de dag eruit als dat anders is? Hoe gaat dan het contact van je kind met vrienden, ouders, op school?

Is het doel duidelijk? Dan maakt je kind samen met de trainer een plan. Niet te ingewikkeld, gewoon in stappen toewerken naar het doel. De trainer ondersteunt bij die stappen. De trainer helpt je kind om beter inzicht te krijgen in de eigen gedachten en gevoelens. En om positiever te denken en zich daardoor beter te voelen. Zo neemt het zelfvertrouwen toe en lukt het nog beter om nieuwe vaardigheden te leren. Positieve bekrachtiging werkt, dat weten wij.

gro-up jeugdhulp jongerencoaching

Je doet het nooit alleen

Maar een jongere kan het niet alleen. De trainer betrekt daarom ook jou als ouder. Hoe gaat het thuis? Wat zouden jullie als ouders graag anders zien? Vraagt dit iets van jou of van je kind? Of van het hele gezin? De trainer geeft tips en handvatten, zodat jij je kind echt kan ondersteunen. Is er thuis meer nodig, dan kun je ook nog kiezen voor opvoedhulp.

Waar bieden we het aan?

We bieden jongerencoaching aan in de regio's Haaglanden, Midden-Holland, Maassluis, Vlaardingen & Schiedam en in de gemeente Lansingerland.

Aanmelden

Voor jongerencoaching is een verwijzing nodig van het jeugd- of wijkteam van de gemeente, je huisarts of een medisch specialist. Met zo’n verwijzing kun je je kind aanmelden. Jongeren vanaf 16 jaar kunnen zich zelfstandig aanmelden (met verwijzing). Onder de 16 jaar is toestemming van de ouders nodig.

Meld je kind aan voor jongerencoaching