Peuteropvang Vrienden Maken

Dit gebeurt er op de peuteropvang

Spelend met leeftijdsgenoten, volgens een vast ritme, heeft je kind een geweldige tijd.

Een leuke en leerzame ontdekkingstocht

Op al onze peuteropvanglocaties staat plezier voorop. Niet alleen omdat we willen dat je kind een mooie tijd beleeft, ook omdat spelen dé manier is om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Elke peuteropvang heeft uitdagende speelhoeken waar je kind zelfstandig aan de slag kan met leerzaam speelmateriaal. We werken aan de hand van steeds wisselende thema’s die helemaal passen bij de belevingswereld van je kind. Zo ontwikkelt en groeit jouw kind op eigen tempo.

Peuteropvang: dé ideale opstap naar de basisschool

Alle belangrijke vaardigheden

Je kind ontwikkelt hier spelenderwijs allerlei vaardigheden die straks op de basisschool van pas komen. Je kind leert hier veel praktische dingen, zoals naar de wc gaan en handen wassen. Stap voor stap begeleiden we je kind naar zelfstandigheid. En door samen te spelen met anderen leert je kind wat het is om blijdschap, verwondering maar soms ook teleurstelling te ervaren.

Dit Gebeurt Er Op De Peuteropvang Vaardigheden

Samen met leeftijdsgenootjes

De peuteropvang is er speciaal voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Je kind komt dus altijd in een groep met leeftijdsgenootjes. Dat maakt het makkelijker om nieuwe vriendjes en vriendinnetjes te ontmoeten. En onze pedagogisch medewerkers bedenken daardoor altijd activiteiten die perfect passen bij de leeftijd en interesses van je kind.

Iedere groep bestaat uit maximaal 16 kinderen en wordt begeleid door twee vaste pedagogisch medewerkers. Zij hebben alle aandacht voor je kind. Ze zorgen voor een warme sfeer en bouwen met iedereen een bijzondere band op. Zo voelen de kinderen zich hier vanaf het allereerste moment op hun gemak. Je kind komt een aantal dagdelen per week langs.

Zoek je een andere opvangsoort?

Een vast ritme; wel zo vertrouwd

Dagritme Peuteropvang

Lees waarom een vast ritme belangrijk is

Ouders spelen een belangrijke rol

Wij spelen een grote rol in de opvoeding van je kind, maar jij een nog veel grotere. Daarom vinden we het belangrijk dat we samen een goede relatie opbouwen. We houden je continu op de hoogte van alle belangrijke ontwikkelingen op de peuteropvang. Elke dag zorgen we voor een persoonlijke overdracht zodat je weet hoe de dag is geweest. Zo zetten we ons samen in voor de ontwikkeling van jouw kind. Ook willen we dat jij je als ouder altijd welkom voelt op de peuteropvang. Wij leren ervan door jou met je kind te zien spelen, jij leert misschien weer van de manier waarop wij met je kind omgaan.

Peuteropvang Ouders Spelen Een Belangrijke Rol

In een vertrouwde omgeving

Opgroeien gaat het beste in een veilige en vertrouwde omgeving. Daarom zet gro-up zich in voor kind, gezin en buurt. Onze peuteropvang staat daarom ook midden in de wijk. Bijvoorbeeld omdat we een uitstapje maken naar de kinderboerderij, de bibliotheek of een museum.

En we zitten daarom ook altijd in de buurt. We hebben honderden locaties in Zuid-Holland en Utrecht, dus ook een in de buurt van je huis, werk of de basisschool van je andere kind(eren).

Kan ik eerst eens langskomen voor een rondleiding?

We snappen heel goed dat je wilt weten waar je kind precies terechtkomt. Daarom kun je bij alle peuteropvanglocaties van gro-up terecht voor een rondleiding. Ook zijn je peuter en jij van harte welkom om een ochtend mee te doen met de groep. Dan maak je gelijk kennis met onze pedagogisch medewerkers. Je ziet hoe een ochtend verloopt en je kunt al je vragen stellen.

Hoe vraag ik een rondleiding aan?

Ga naar de locatiezoeker en kies een peuteropvang locatie uit.

Op de locatiepagina vind je onderaan de knop 'rondleiding aanvragen'.