Jeugdhulp

Dagprogramma Jonge Kind Het Koekoeksnest

Dagprogramma Jonge Kind Het Koekoeksnest

Introductie

Bij Het Koekoeksnest leren jonge kinderen (2 t/m 4 jaar) doelgericht vaardigheden. Vaardigheden die het kind moeilijk vindt en hen belemmeren in hun ontwikkeling. Dat doen we met interventies vanuit de jeugdhulp. De spelmaterialen nodigen je kind uit om te ontdekken. In de activiteitenruimte kan hij/zij alle energie kwijt. Sporten, dansen en los bewegen. Elke groep heeft een eigen lokaal dat uitkijkt op de binnentuin: een speelparadijs met bomen en veel groen.

Positief leren

Het doel is dat kinderen weer mee kunnen draaien in de kinderopvang of het onderwijs. De interventies zijn gebaseerd op positief opvoeden. Dit heeft waar het kind goed in is als uitgangspunt. Een eigen mening hebben en jezelf zijn. Kinderen leren van positieve bekrachtiging (PRT, TEACCH) en worden aangemoedigd om het mooiste uit zichzelf te halen. De jeugdhulpverlener doet samen met de kinderen taakjes op werkplekken in de ruimte. Zo oefenen ze hun vaardigheden. Bij Het Koekoeksnest bieden wij het Dagprogramma Jonge Kind aan. Naast de gespecialiseerde jeugdhulpinterventies maakt je kind kennis met elementen uit de Piramide, een Voor- en Vroegschoolse educatie methodiek (VVE). Spelenderwijs wordt er gewerkt aan taalontwikkeling en sociaal-emotionele vaardigheden. Ook thuis. Naast het werken met de kinderen aan vaardigheden op de groep, komen we ook thuis bij ouders om het geleerde thuis te oefenen en met ouders in gesprek te gaan over wat er nodig is. Ook hebben we nauw contact met kinderopvang of school, zodat alle partijen rondom het kind aan kunnen sluiten bij hetgeen dat nodig is.

Samenwerking

Het Koekoeksnest bevindt zich midden in Oosterheem en is goed bereikbaar met eigen en openbaar vervoer. Jeugdhulp heeft hier een unieke samenwerking met gro-up kinderopvang. Op deze locatie zit het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang (BSO) onder één dak. Jeugdhulp heeft een aparte ruimte. In de buurt werken we samen met gro-up buurtwerk.

Meer informatie

Sluitingsdagen en vakanties

Tweede Paasdag - maandag 1 april

Hemelvaartsdag - donderdag 9 mei

Tweede Pinksterdag - maandag 20 mei

Eerste kerstdag - woensdag 25 december

Tweede kerstdag - donderdag 26 december

Locatie & Contact

Openingstijden

Maandag
09:00 - 16:00
Dinsdag
09:00 - 16:00
Woensdag
Gesloten
Donderdag
09:00 - 16:00
Vrijdag
Gesloten
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten

Klantcontact en advies

010 286 27 69 e-mail deze locatie

Voor vragen over onze hulpverlening

Adres

Oosterheemplein 238
2721 NC Zoetermeer
Oosterheem