Nieuw in Rotterdam: jeugdhulp van gro-up

gro-up meisje maakt huiswerk op bed

Januari 2023 beginnen in Rotterdam twee nieuwe jeugdhulpopdrachten: Dagprogramma Jonge Kind en Dagprogramma Onderwijsgericht. gro-up voert beide opdrachten uit.

Jeugdhulp in Rotterdam

Meestal gaat het opgroeien goed. Of kom je er met een beetje steun en hulp. Soms is er wat extra’s nodig. gro-up jeugdhulp is er op dat soort momenten. En helpt kinderen, jongeren en gezinnen positief opgroeien. Nu dus ook in Rotterdam. Daar zijn we er zelfs al heel jong bij.

Dagprogramma Jonge Kind

Kinderen en jongeren kunnen om uiteenlopende redenen tijdelijk extra begeleiding nodig hebben op en buiten school. Zij hebben moeite met naar school gaan, lopen vast of dreigen van school gestuurd te worden. Schoolondersteuning van gro-up kan helpen.

Docenten op de school voelen vaak heel goed aan dat er meer aan de hand is.

Onderwijsgericht aanbod

Wat als een jeugdige op school opvalt en ook met extra schoolondersteuning niet mee kan komen? Docenten op de school voelen vaak heel goed aan dat er meer aan de hand is. Alleen wie schakel je in voor die jongere? Een schoolbegeleider van gro-up! Die helpt op school en thuis de jeugdige en het systeem met het verminderen van de zorgen. Wat de hulpvraag ook is. Zodat de jongere zich ononderbroken kan ontwikkelen.

Lees ook onze blog over schoolbegeleiding in Rotterdam

Aanmelden

Wil je aanmelden? Voor ons Dagprogramma Jonge Kind en Dagprogramma onderwijsgericht is een verwijzing nodig van het wijkteam van de gemeente Rotterdam, een (huis)arts of een medisch specialist. Heb je een verwijzing? Dan kun je als ouder direct aanmelden. Jongeren vanaf 16 jaar kunnen zichzelf aanmelden (met verwijzing). Onder de 16 jaar is toestemming van de ouders nodig.

Eerst meer informatie?

Wil je eerst meer weten over ons aanbod en of dit passend is voor jouw kind? Neem gerust contact met ons op. De collega’s van de afdeling Klantcontact en Advies beantwoorden graag je vragen. Je kan hen bellen op 010 286 27 77.

Wil je direct iemand van het team spreken om inhoudelijk te overleggen? Esther Trumpie, onze gedragswetenschapper is bereikbaar op telefoonnummer 06 23 83 77 14.

Lees ook onze blog over het Dagprogramma Jonge Kind