Jeugdhulp in regio Rotterdam (Rijnmond)

gro-up jeugdhulp in regio Rotterdam (Rijnmond)

In de regio Rotterdam, ook wel bekend als Rijnmond, biedt gro-up jeugdhulp aan. Niet alleen in Rotterdam, maar ook in andere plaatsen.

Ons werkgebied

We staan klaar voor kinderen, jongeren en gezinnen in de regio Rotterdam. Thuis, op locatie, op school: waar je dan ook even vastloopt. Je kan jeugdhulp van gro-up krijgen in de volgende plaatsen:

  • Rotterdam
  • Maassluis
  • Vlaardingen
  • Schiedam
  • Lansingerland (Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk)

Welke jeugdhulp bieden we aan in regio Rotterdam?

Jeugdhulp wordt in Nederland betaald door gemeenten. En iedere gemeente bepaalt welke organisaties die hulp mogen aanbieden. Daardoor verschilt het aanbod van gro-up per gemeente. Hieronder zie je ons aanbod voor de regio Rotterdam.

Gro Up Jeugdhulp Regio Rotterdam

Het grootste deel van ons aanbod is ambulant: onze jeugdhulpverlener komt langs op de plek waar de hulp nodig is. In Rotterdam hebben we daarnaast een locatie voor het Dagprogramma Jonge Kind. Dit is ons jeugdhulpaanbod in regio Rotterdam

Dagprogramma onderwijsgericht

Waar? Rotterdam

Soms heeft een jongere extra hulp nodig op school. Soms kan je even niet meer naar school. Een jeugdhulpverlener jou. Op school en met je ouders, zodat het ook thuis goed gaat.

Dagprogramma Jonge Kind

Waar? Rotterdam

Kinderen (2 tot 6 jaar) met een ontwikkelingsachterstand die extra ondersteuning nodig hebben, helpen wij om de stap naar het basisonderwijs te zetten.

Schoolbegeleiding

Waar? Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Lansingerland

Schoolbegeleiding helpt kinderen en jongeren bij wie het niet zo goed gaat op de basisschool of in het voortgezet onderwijs.

Gro Up Jeugdhulp Regio Rotterdam Schoolbegeleiding

Opvoedhulp

Waar? Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Lansingerland

Wil je dat we even meekijken in je gezin? Dat kan. Hulp, gewoon bij je thuis.

Gedragstraining

Waar? Maassluis, Vlaardingen, Schiedam, Lansingerland

Jongere kinderen (tot 12 jaar) die zich terugtrekken of angstig zijn, leren we stap voor stap nieuwe vaardigheden.

Jeugdhulp op locatie in de stad Rotterdam

Jonge kinderen leren heel veel door te spelen. En van andere kinderen. Daarom laten wij Rotterdamse kinderen met ontwikkelingsachterstand samen spelen. Onder onze begeleiding lopen ze de achterstand in. Dat is het Dagprogramma Jonge Kind. Je vindt het Dagprogramma op locatie Eigen-Wijs in Rotterdam Zevenkamp.

Gro Up Jeugdhulp Regio Rotterdam Dag Programma Jonge Kind

Veelgestelde vragen

Wat is (ambulante) jeugdhulp?

Jeugdhulp helpt kinderen en jongeren tot 18 jaar die sociaal emotioneel vastlopen en ondersteuning nodig hebben. Ook als er geen diagnose is. gro-up helpt op school, thuis, in de buurt, bij (sport)vereniging: waar dat voor het kind of de jongere het beste is. Dat noemen we ambulante jeugdhulp. Hier vind je meer informatie over wat jeugdhulp is.

Welke soorten jeugdhulp heeft gro-up?

gro-up biedt verschillende soorten jeugdhulp. Het kan per regio en zelfs per gemeente verschillen welke jeugdhulp we aanbieden.

Wat is het verschil tussen jeugdhulp en jeugdzorg?

Jeugdzorg is de overkoepelende term voor verschillende soorten hulp aan kinderen en jongeren. Waaronder jeugdhulp. Bij jeugdhulp van gro-up word je niet uit huis geplaatst. Wel helpen wij uit huis geplaatste kinderen.

Is er een wachttijd?

Op dit moment hebben we (bijna) geen wachtlijsten. Zodat problemen niet groter worden. De wachttijd kan variëren per gemeente en per moment.

Heb ik een verwijzing nodig?

Ja, je kan onze jeugdhulp alleen afnemen met een verwijsbrief. Maar je kan ook eerst het aanmeldformulier invullen en dan de verwijsbrief regelen.

Kan ik naar een andere gemeente voor jeugdhulp?

Nee, in Nederland betaalt de gemeente de jeugdhulp van zijn inwoners. Je kunt dus niet zelf voor jeugdhulp betalen. Een andere gemeente zal niet voor jouw jeugdhulp betalen. Je kunt dus alleen de jeugdhulp krijgen die wordt aangeboden in jouw gemeente. Vragen? Neem contact op met jouw gemeente voor het aanbod.

Waar kan ik productcodes vinden als verwijzer?

De productcodes vind je hier.