gro-up kinderen Jeugdhulp Regio Den Haag

gro-up jeugdhulp in regio Den Haag (Haaglanden)

In Haaglanden, de regio waar onder meer Den Haag, Rijswijk, Delft en Zoetermeer onder vallen biedt gro-up jeugdhulp voor kinderen, jongeren en ouders.

Ons werkgebied

Loopt een kind of jongere even vast? Of heb je als ouder behoefte aan iemand die eens meekijkt in het gezin? Misschien leidt een vorm van jeugdhulp wel naar de oplossing. In de regio Den Haag (Haaglanden) staan de jeugdhulpverleners van gro-up voor je klaar in de volgende plaatsen:

Regio Den Haag (Haaglanden)

  • Den Haag
  • Westland
  • Wassenaar
  • Delft
  • Rijswijk
  • Midden-Delfland
  • Leidschendam-Voorburg
  • Pijnacker-Nootdorp
  • Voorschoten
  • Zoetermeer

Welke jeugdhulp bieden we aan in regio Den Haag?

Kinderen en jongeren kun je het beste helpen in hun vertrouwde omgeving. Daarom is onze jeugdhulp in de regio Den Haag ambulant. We helpen op school, thuis: waar het maar nodig is. Bekijk hieronder hoe we helpen.

Jeugdhulp Regio Haaglanden

Opvoedhulp

Met opvoedhulp kan je heel veel oplossen. Van de dagelijkse strijd aan tafel tot een kind weer happier in zijn vel laten zitten.

Jongerencoaching

In de knoop met je emoties? Ben je agressief? Of vaak angstig? Onze jeugdhulpverleners coachen jongeren vanaf 12 jaar om eruit te komen.

Gedragstraining

Is je kind (tot 12 jaar) vaak angstig? Of agressief? Zit het in de knoop met de emoties? Met gedragstraining komt je kind er stap voor stap uit. En krijg je als ouders tips om thuis te oefenen.

jeugdhulp regio Den Haag gedragstraining

Schoolbegeleiding

gro-up helpt op school kinderen en jongeren bij wie het niet zo goed gaat op de basisschool of in het voortgezet onderwijs.

Jeugdhulp in Den Haag

In de stad Den Haag verzorgen Kracht en rondomJou alle jeugdhulp. Van het voorkomen van problemen tot specialistische hulp. Zij zijn een samenwerking van meerdere organisaties. gro-up is onderdeel van rondomJou.

Aanmelden jeugdhulp Den Haag

Woon je in het Centrum of de wijken Laak, Haagse Hout of Leidschenveen - Ypenburg en wil je je (kind) aanmelden voor jeugdhulp? Dan kan dit via de website van rondomJou. Daar wordt bepaald welke partij het beste bij je past. Dat kan gro-up jeugdhulp zijn. Woon je in Escamp of Kust (Scheveningen, Segbroek en Loosduinen)? Ga dan naar de website van Kracht.

Veelgestelde vragen

Wat is (ambulante) jeugdhulp?

Wat jeugdhulp is en het verschil met jeugdzorg, leggen we hier uit. Ambulante jeugdhulp betekent dat jij of je kind niet naar ons toe hoeft te komen. De jeugdhulpverlener helpt in jullie vertrouwde omgeving.

Welke soorten jeugdhulp heeft gro-up?

gro-up heeft een breed scala aan jeugdhulp. Welke hulp we aanbieden verschilt per gemeente. Het aanbod in de gemeenten in de regio Haaglanden vind je hierboven.

Is er ook jeugdhulp op locatie?

Ja, we bieden jeugdhulp op iedere locatie waar je kind hulp nodig heeft. Thuis, op school. Wij merken dat dat beter werkt, dan hulp in een praktijkruimte of op een trainingsgroep, bijvoorbeeld.

Wat is het verschil tussen jeugdhulp en jeugdzorg?

Jeugdhulp is een onderdeel van zorg aan jongeren die wat extra hulp nodig hebben. Jeugdzorg is een overkoepelende term voor dit soort hulp. Jeugdhulp valt daaronder.

Hoe meld ik mijn kind aan voor jeugdhulp?

Aanmelden kan door dit formulier in te vullen. Omdat je een verwijsbrief nodig hebt van het jeugd- of wijkteam van de gemeente, je huisarts of een medisch specialist, kunnen zij je ook aanmelden. Jongeren vanaf zestien jaar mogen zichzelf (laten) aanmelden.

In de stad Den Haag verzorgen Kracht en rondomJou alle jeugdhulp. Als je je (kind) wilt aanmelden voor jeugdhulp in Den Haag kan dit via de website van rondomJou. Daar wordt bepaald welke partij het beste bij je past. Dat kan gro-up jeugdhulp zijn.

Is er een wachttijd?

Op dit moment is er bijna geen wachttijd voor gro-up jeugdhulp. Na je aanmelding bellen we binnen enkele werkdagen om je aanmelding definitief te maken.

Het kan per gemeente en per moment verschillen hoe lang de wachttijd is. Bel voor de actuele wachttijd naar de zorgadministratie op 010 – 286 27 69.

Heb ik een verwijzing nodig?

Alleen met een verwijsbrief kan je onze jeugdhulp krijgen. Deze kan je krijgen van het jeugd- of wijkteam van de gemeente, je huisarts of een medisch specialist. Je kan je ook eerst aanmelden en daarna je verwijsbrief regelen.

Kan ik naar een andere gemeente voor jeugdhulp?

Nee. Omdat in Nederland de gemeenten betalen voor de jeugdhulp. En iedere gemeente betaalt alleen voor de jeugdhulp van de eigen inwoners. Een andere plaats zal niet voor jouw jeugdhulp betalen. En je kunt ook niet zelf voor jeugdhulp betalen. Je kunt dus alleen de jeugdhulp krijgen die wordt aangeboden in jouw gemeente. Vragen? Neem contact op met jouw gemeente voor het aanbod.

Waar kan ik productcodes vinden als verwijzer?

De productcodes verschillen per regio. Je vindt de productcode van jouw regio hier.