Jeugdhulp Regio Utrecht

gro-up jeugdhulp in regio Utrecht

Voor jeugdhulp in Utrecht West (Montfoort, Oude Water, Ronde Venen, Woerden), kan je terecht bij gro-up.

Ons werkgebied

Je wil een zorgeloze jeugd voor je kind. Maar soms loopt een kind gewoon even vast. Heeft het een diagnose, problemen op school of moeite met emoties. Jeugdhulp kan dan helpen. Welke partij jeugdhulp aanbiedt verschilt per gemeente. In de regio Utrecht West biedt gro-up jeugdhulp aan in deze gemeenten:

Regio Utrecht (Utrecht West)

  • Montfoort
  • Oude Water
  • Ronde Venen
  • Woerden

Welke jeugdhulp bieden we aan in regio Utrecht?

Welke hulp we bieden, hangt natuurlijk af van wie we helpen. We vragen altijd eerst waar jij en/of je kind hulp bij willen. Dan kijken we welke hulp het meest passend is. En waar we het beste kunnen helpen. Want onze jeugdhulp is ambulant. Dat betekent dat we naar je toekomen. En helpen waar dat nodig is. Thuis, in de klas: waar dan ook.

Gro Up Jeugdhulp Regio Utrecht

Gemeenten betalen in Nederland de jeugdhulp voor hun inwoners. Zij bepalen daarom ook welke jeugdhulp er aangeboden wordt. In Montfoort, Oude Water en Ronde Venen biedt gro-up de volgende jeugdhulp aan:

Opvoedhulp

Met opvoedhulp kun je heel veel oplossen. We kijken wat jij en je gezin willen bereiken. Wat zou er anders moeten? Wat moet er juist hetzelfde blijven?

Jongerencoaching

Soms zou het als jongere (vanaf 12 jaar) fijn zijn als iemand je helpt. Een soort coach die je de juiste richting geeft.

Gedragstraining

Heeft je kind (tot 12 jaar) wat hulp nodig om ander gedrag aan te leren? In onze een-op-een training werken we aan het gedrag en vanuit welk gevoel dat gedrag komt.

Jeugdhulp Regio Utrecht Gedragstraining

Schoolbegeleiding

Niemand vindt school altijd leuk. Maar sommigen lopen helemaal vast. Of vinden geen enkele aansluiting. Dan kan gro-up helpen. Gewoon op school.

Veelgestelde vragen

Is er ook jeugdhulp op locatie?

gro-up jeugdhulp heeft geen praktijkruimte of cursuslocatie. Wij bieden hulp in de vertrouwde omgeving. Op school, thuis, de sportclub.

Wat is het verschil tussen jeugdhulp en jeugdzorg?

Jeugdzorg is een overkoepelende term voor allerlei soorten hulp aan kinderen en jongeren. Tot aan uithuisplaatsing of opname toe. Jeugdhulp, wat gro-up biedt, valt ook onder jeugdzorg. Maar de hulp die wij bieden is vaak voor kinderen en jongeren met minder zware problematiek.

Hoe meld ik mijn kind aan voor jeugdhulp?

Vul daarvoor het aanmeldformulier in. Je hebt wel een verwijzing nodig van een huisarts, medisch specialist of het wijkteam. Jongeren vanaf 16 jaar mogen zelf voor jeugdhulp kiezen. En zichzelf aanmelden, of laten doorverwijzen.

Is er een wachttijd?

Op dit moment is er geen wachttijd. Wel hebben we een paar dagen nodig om je inschrijving te verwerken. Daarna gaan we snel aan de slag.

Het kan per gemeente verschillen hoe lang de wachttijd is. Onze zorgadministratie kent de actuele wachttijd. Vraag het hen via 010 – 286 27 69.

Heb ik een verwijzing nodig?

Ja, maar je kan je (kind) ook eerst aanmelden en daarna je verwijzing regelen. Een huisarts, medisch specialist of het wijkteam kan je verwijzen.

Kan ik naar een andere gemeente voor jeugdhulp?

Iedere gemeente betaalt de jeugdhulp voor de eigen inwoners. Zelf betalen voor jeugdhulp kan niet. Dus nee, je kan niet naar een andere gemeente voor jeugdhulp. Vragen? Neem contact op met jouw gemeente voor het aanbod.

Waar kan ik productcodes vinden als verwijzer?

De productcodes voor Utrecht West en andere regio’s vind je hier.