Jeugdhulp Regio Gouda

gro-up jeugdhulp in regio Gouda (Midden-Holland)

Op zoek naar jeugdhulp in Midden-Holland (regio Gouda)? gro-up biedt hulp in Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en de gemeente Zuidplas.

Ons werkgebied

Wat als je tijdens het opgroeien even minder lekker in je vel zit? Als je vastloopt op school, met vrienden of in je gezin? gro-up jeugdhulp kan kind, jongere of ouder helpen. Met hulp die past bij jouw situatie. Onze eerste vraag is namelijk altijd: ‘Wat heb jij nodig?'

In de Regio Gouda kan je terecht voor jeugdhulp van gro-up in de plaatsen:

Regio Gouda (Midden-Holland)

  • Bodegraven-Reeuwijk
  • Gouda
  • Krimpenerwaard
  • Waddinxveen
  • Zuidplas (Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk a/d IJssel, Zevenhuizen)

Welke jeugdhulp bieden we aan in regio Gouda (Midden-Holland)?

We kijken bij gro-up samen met jou welke jeugdhulp het beste bij de situatie past. En ook waar we jeugdhulp geven. Bij onze ambulante jeugdhulp helpt de jeugdhulpverlener op een vertrouwde plek. Thuis of op school bijvoorbeeld. Het grootste deel van onze jeugdhulp is ambulant.

gro-up Jeugdhulp Regio Gouda

Sommige kinderen hebben juist behoefte aan een andere omgeving. Een beschermde groep. Voor hen heeft gro-up de Naschoolse behandelgroep in Gouda. Maar ook voor kinderen uit de andere plaatsen in Midden-Holland. Dit is ons jeugdhulpaanbod in Midden-Holland:

Opvoedhulp

Iedere ouder kan opvoeden, maar het gaat niet altijd vanzelf. Een jeugdhulpverlener kan meekijken in je gezin. En je helpen om de ouderrol weer op te maken. Zodat het weer gezellig wordt.

Jongerencoaching

Vrienden maken, het drukke schoolleven, ouders die wat van je willen. Voor jongeren (vanaf 12 jaar) die wat hulp willen, kan een-op-een begeleiding door een jeugdhulpverlener helpen.

Jeugdhulp Regio Gouda Jongerencoaching

Gedragstraining

Heeft je kind (tot 12 jaar) wat extra hulp nodig? Misschien is een-op-een begeleiding van een jeugdhulpverlener wel de oplossing.

Schoolbegeleiding

Loopt het even wat minder goed op school? Een jeugdhulpverlener kan meekijken in het basis- en voortgezet onderwijs. En je kind zo weer op weg helpen.

Naschoolse behandelgroep

Onze Naschoolse behandelgroep is er voor kinderen (tot 12 jaar) die een beschermde omgeving nodig hebben om te werken aan hun sociaal-emotionele vaardigheden. Net wat extra aandacht dan op de buitenschoolse opvang (BSO).

Jeugdhulp Regio Gouda Naschoolse Behandelgroep

Veelgestelde vragen

Wat is (ambulante) jeugdhulp?

Jeugdhulp is hulp voor kinderen en jongeren (tot 18 jaar) waarvan een huisarts, het wijkteam of medisch specialist aangeven dat ze een extra zetje kunnen gebruiken. Ambulante jeugdhulp betekent dat we hulp aanbieden waar die nodig is. Niet op een vaste locatie, maar in de vertrouwde omgeving van het kind of de jongere.

Welke soorten jeugdhulp heeft gro-up?

gro-up biedt zowel ambulante jeugdhulp als jeugdhulp op locatie. Voor kinderen, jongeren en ouders. Het kan per regio en zelfs per gemeente verschillen welke jeugdhulp we precies aanbieden.

Is er ook jeugdhulp op locatie?

Ja, in Gouda is er een Naschoolse behandelgroep. Of voor jouw kind een plekje op de groep ook de meest passend hulp is, bekijken we bij de intake.

Wat is het verschil tussen jeugdhulp en jeugdzorg?

Er is veel verschillende soorten hulp die kinderen en jongeren nodig kunnen hebben. Jeugdzorg is een verzamelterm voor al die hulp. Jeugdhulp is daar een onderdeel van. Vaak voor kinderen en jongeren met wat minder zware problematiek.

Hoe meld ik mijn kind aan voor jeugdhulp?

Aanmelden voor jeugdhulp van gro-up kan hier. Voor onze hulp heb je een verwijzing nodig van je huisarts, medisch specialist of het wijkteam. Daarom kunnen zij je ook aanmelden. Dat noemen we verwijzen. Je kan ook eerst het aanmeldformulier invullen en dan de verwijzing regelen. Jongeren vanaf 16 jaar mogen zichzelf aanmelden. Of zichzelf laten verwijzen.

Is er een wachttijd?

Meestal niet. We willen graag zo snel mogelijk helpen. Wel kan de wachttijd variëren per gemeente en per moment. Wil je weten wat nu de wachttijd is? Bel dan met onze zorgadministratie op 010 – 286 27 69.

Heb ik een verwijzing nodig?

Ja, je huisarts, medisch specialist of iemand van het wijkteam verzorgt de verwijzing. Je kan ook eerst het aanmeldformulier invullen en dan de verwijzing regelen.

Kan ik naar een andere gemeente voor jeugdhulp?

Nee, in Nederland betaalt de gemeente de jeugdhulp van zijn inwoners. Je kunt dus niet zelf voor jeugdhulp betalen. Een andere gemeente zal niet voor jouw jeugdhulp betalen. Je kunt dus alleen de jeugdhulp krijgen die wordt aangeboden in jouw gemeente. Vragen? Neem contact op met jouw gemeente voor het aanbod.

Dankzij afspraken tussen de gemeenten in Midden-Holland (regio Gouda) kan je ook vanuit Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en de gemeente Zuidplas naar de Naschoolse behandelgroep in Gouda.

Waar kan ik productcodes vinden als verwijzer?

Je vindt de productcodes voor de regio Midden Holland hier.