Wat is peuteropvang Den Haag?

 • Je kind speelt lekker én leert daar heel veel van.
 • Er zijn andere kinderen. Heel gezellig. Bovendien kan je van andere kinderen veel leren!
 • Op de peuteropvang bereiden we je kind voor op de basisschool.
 • We houden de gezondheid van je kind in de gaten. En zorgen voor goede voeding.
 • Het Nederlands van je kind wordt beter op de peuteropvang.
 • Terwijl je kind op de opvang is, heb jij lekker tijd voor jezelf.

Op de peuteropvang stimuleren we de ontwikkeling bij kinderen tussen de 2 en 4 jaar door hen lekker te laten spelen. Onder leiding van pedagogisch medewerkers die precies weten wat je kind daarvoor nodig heeft.

Peuteropvang of peuterspeelzaal

Ben je op zoek naar de peuterspeelzaal in Den Haag? Die heb je gevonden! Wat vroeger peuterspeelzaal heette, heet nu peuteropvang.

Peuterspeelzaal Den Haag

Wat leert mijn kind op de peuteropvang?

Liedjes zingen, spelletjes spelen, knutselen, wist je dat je kind daar heel veel van leert? Op de peuteropvang krijgt je kind daar begeleiding bij. Met een programma speciaal gericht op 2- tot 4-jarigen. Voorschoolse Educatie heet dat. Zo gaat de ontwikkeling op het gebied van: taal-, reken- en sociale vaardigheden met sprongen vooruit. En als je kind straks 4 jaar is, is het helemaal klaar voor de basisschool.

Testimonial Peuteropvang Den Haag

"Nu zwaait hij ons zonder moeite uit"

"Toen Sharif net naar de peuteropvang ging, had hij het erg moeilijk. Iedere keer tranen met tuiten als we hem achterlieten. De pedagogisch medewerkers ontfermede zich over hem. En het ging iedere keer een stukje beter. Inmiddels zwaait Sharif ons uit als we weggaan."

Vader Ahmed vertelt vol trots over zijn zoon.

Wat zijn de kosten van peuteropvang Den Haag?

De kosten van peuteropvang verschillen per situatie. Wil je weten wat jij gaat betalen? Bel ons op 010 286 27 77. Dan zoeken we samen met jou uit wat de kosten in jouw situatie zijn.

In ieder geval helpen de Rijksoverheid en de gemeente Den Haag een beetje mee. Als je kind naar de peuteropvang gaat, heb je vaak recht op kinderopvangtoeslag. En als je kind een taalachterstand heeft, betaalt de gemeente Den Haag soms de kosten voor de peuteropvang. Je kind krijgt dan een zogenoemde indicatie van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Soms heb je dan ook recht op meer uren peuteropvang.

Vind een peuteropvang in je buurt

Inschrijven voor peuteropvang Den Haag?

Op onze kaartweergave vind je gemakkelijk een peuteropvang in Den Haag. Zoek hierboven de locatie van je keuze op. We raden je aan om eerst een rondleiding te doen. Dan proef je de sfeer op de locatie. Zo’n bezoek zegt meer dan duizend woorden.

Heb je je ideale locatie gevonden? Klik dan op de locatiepagina op de knop 'direct inschrijven' en vul het inschrijfformulier in. Daarna is je kind in drie stappen ingeschreven:

 1. We bellen je en nemen je wensen door. We proberen er zoveel mogelijk van te vervullen.
 2. Is er plek op de peuteropvang? We plaatsen je kind direct. Anders komt je peuter op de wachtlijst.
 3. Je krijgt een plaatsingsovereenkomst. Stuur deze binnen een week getekend terug.

Tot ziens op de peuteropvang!

Inschrijven Peuteropvang Den Haag

Peuteropvang in de regio Den Haag

gro-up heeft niet alleen peuteropvang in Den Haag. In de regio vind je ons ook in:

 • Pijnacker-Nootdorp
 • Zoetermeer
 • Berkel en Rodenrijs

Zoek je een andere soort opvang?

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen peuteropvang en de peuterspeelzaal?

Wat vroeger de peuterspeelzaal was, heet nu peuteropvang.

Wat is het verschil tussen peuteropvang en kinderopvang?

Kinderopvang is een verzamelnaam voor peuteropvang, het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang (BSO). Het is afhankelijk van de leeftijd van je kind welke vorm van kinderopvang je kiest. Peuteropvang is voor kinderen van 2 tot 4 jaar. En met een focus op ontwikkeling van sociale en taal- en rekenvaardigheden.

Is peuteropvang in Den Haag gratis?

Als je kind een taalachterstand heeft en daarvoor een indicatie van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) heeft, is de peuteropvang in Den Haag gratis. Geen indicatie? Dan heb je misschien wel recht op kinderopvangtoeslag. Bel ons op 010 286 27 77, dan bekijken we wat de peuteropvang jou kan kosten.

Waar vind ik een peuteropvang in mijn buurt?

gro-up heeft peuteropvang in veel buurten in Den Haag. Hier vind je welke er bij jou in de buurt zit.

Is er een wachtlijst?

Heel soms kan je kind niet meteen op de peuteropvang van jullie keuze terecht. Je kind komt dan op een wachtlijst. En zodra er plek is, gaat die naar jouw kind.

Kan ik eerst komen kijken voor aanmelden?

Ja, je kan een rondleiding aanvragen via de pagina van de locatie van je keuze.

Hoe vaak kan mijn kind naar de peuteropvang?

Je kind kan in Den Haag twee dagdelen naar de peuteropvang. Een dagdeel is een ochtend of een middag. Nadat je je hebt ingeschreven bekijken we samen hoeveel dagdelen jouw kind naar de peuteropvang kan komen.