Voor wie is peuteropvang Rotterdam?

Peuteropvang in Rotterdam is voor kinderen tussen de 2 en 4 jaar. In die leeftijd ontwikkelt je kind zich razendsnel. Gewoon, door te spelen. Op de peuteropvang zorgen pedagogisch medewerkers voor een liefdevolle omgeving, zodat je kind alle ruimte krijgt om zich te ontwikkelen.

Voordelen peuteropvang

Er zijn vele voordelen aan peuteropvang. Dit zijn de belangrijkste:

 • Al spelend leert je kind.
 • Er zijn andere kinderen waarmee en waarvan je kind leert.
 • Na de peuteropvang is je kind beter voorbereid op de basisschool.
 • Het is een warme, liefdevolle omgeving waarin je kind zichzelf kan zijn.
 • We letten op de gezondheid en voeding van je kind.
 • Je kind leert steeds beter Nederlands.
 • Jij hebt meer tijd voor jezelf.
Voordelen Peuteropvang Rotterdam

Wat leert mijn kind op de peuteropvang Rotterdam?

Het is vooral heel erg leuk op de peuteropvang, maar ook heel leerzaam. Want peuters leren heel veel van spelen:

 • sociale vaardigheden.
 • Nederlandse taal
 • tellen en rekenvaardigheden

De peuteropvang van gro-up werkt met Voorschoolse Educatie. Wat betekent dat je kind door te spelen, knutselen, zingen en kletsen de vaardigheden krijgt die het straks op de basisschool nodig heeft.

Testimonial Peuteropvang Rotterdam

"Mijn kind leert elke dag iets nieuws"

"Ik liet mij door mijn zus overhalen om mijn dochter naar de peuteropvang te laten gaan. En dat is een uitstekende keuze. Mijn kind geniet van alle activiteiten. Ik zie hoe ze elke dag wat nieuws leert. Ook omdat de pedagogisch medewerkers mij via de app dagelijks op de hoogte houden."

Seval zag al na een paar maanden het effect van de peuteropvang.

Wat kost peuteropvang Rotterdam?

Wat peuteropvang kost, verschilt per situatie. We kunnen dus niet zomaar zeggen wat peuteropvang kost. Wil je weten wat jij gaat betalen? Dat zoeken we graag samen met je uit. Bel ons op 010 286 27 77 en we helpen je.

De Rijksoverheid en de gemeente Rotterdam vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen naar de peuteropvang gaan. Daarom betalen zij voor sommige kinderen een deel van de kosten. Zo kan je kinderopvangtoeslag krijgen. De gemeente Rotterdam betaalt soms de kosten voor (een deel van) de peuteropvang. Bijvoorbeeld als je kind een taalachterstand heeft. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) geeft je kind dan een zogenoemde indicatie. Die soms ook recht geeft op meer uren peuteropvang.

Welke peuteropvang past bij mijn kind?

Alleen jij kan bepalen welke peuteropvang bij je kind past. gro-up vindt dat ieder kind zichzelf moet kunnen zijn. Dus op onze locaties krijgt je peuter daar alle ruimte voor. We hebben peuteropvang in bijna iedere wijk in Rotterdam. Dus vast ook een die aan jouw eisen voldoet.

Welke soorten peuteropvang zijn er?

Het gaat te ver om voor alle meer dan vijftig locaties voor peuteropvang in Rotterdam te vertellen wat ze uniek maakt. Kijk daarvoor op de pagina van de locatie. Waar je bij je keuze voor een peuteropvang op kan letten is:

 • De plek van de peuteropvang. Zoek je een peuteropvang dichtbij je huis? Of juist bij je werk? Als je meer kinderen hebt, is het misschien wel lekker als je ze tegelijkertijd kan halen en brengen. Gelukkig zit een peuteropvang van gro-up vaak dichtbij of in hetzelfde gebouw als een basisschool of buitenschoolse opvang (BSO). Gaat je kind naast de peuteropvang ook nog naar het kinderdagverblijf? Misschien zitten die wel bij elkaar in het gebouw.
 • De peuteropvang is onderdeel van een IKC Bij een Integraal Kindcentrum (IKC) zit de peuteropvang in hetzelfde gebouw als een basisschool, andere kinderopvangsoorten en vaak ook logopedie of andere zorg. Ze werken allemaal samen en kennen de kinderen door en door.
 • Is het een buitenpeuteropvang Voor kinderen is het heerlijk om buiten te zijn. Weer of geen weer. Op elke peuteropvang van gro-up spelen we daarom veel buiten. En sommigen gaan nog een stap verder. Daar is je kind minstens 80% van de tijd buiten. Zo’n buitenpeuteropvang zit bijvoorbeeld op een kinderboerderij of in een speeltuin.
Soorten Peuteropvang Rotterdam

Vind een peuteropvang in je buurt

Hoe schrijf ik mijn kind in voor peuteropvang Rotterdam?

Weet je welke peuteropvang het gaat worden? Wat fijn. En tof dat je voor gro-up kiest. Als je kind 1 jaar is, kan je het inschrijven voor peuteropvang. Vanaf 2 jaar zijn jullie dan welkom. Het inschrijven gaat in vijf stappen:

 1. Volg een rondleiding. We raden aan om altijd even een kijkje te nemen op de locatie van jullie keuze.
 2. Zoek hierboven naar de peuteropvang van jullie keuze. Op de pagina van die locatie vind je het inschrijfformulier. Na inschrijving krijg je een bevestiging per mail.
 3. We bellen je en nemen je wensen met je door.
 4. We kijken of je kind direct op de peuteropvang terecht kan. Of dat we je peuter eerst op de wachtlijst moeten zetten.
 5. Als je kind geplaatst kan worden, krijg je de plaatsingsovereenkomst van ons. Onderteken je die binnen een week, dan is de inschrijving geregeld.

Ik zoek andere opvang

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen peuteropvang en de peuterspeelzaal?

Peuteropvang en peuterspeelzaal is hetzelfde. Want peuterspeelzaal is de oude naam voor peuteropvang.

Wat is het verschil tussen peuteropvang en kinderopvang?

Je hebt kinderopvang voor allerlei leeftijden. Peuteropvang is kinderopvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar. En heeft extra aandacht voor de ontwikkelingsgebieden die je kind op de basisschool nodig heeft.

Is peuteropvang in Rotterdam gratis?

Wat peuteropvang kost is afhankelijk van je situatie. Bel ons op 010 286 27 77, dan bekijken we wat peuteropvang jou gaat kosten.

Waar vind ik een peuteropvang in mijn buurt?

In bijna iedere Rotterdamse buurt vind je wel een peuteropvang van gro-up. Hier kan je er een bij jou in de buurt vinden.

Is er een wachtlijst?

Om voldoende aandacht te geven aan alle kinderen, houden we de groepen op de peuteropvang klein. Heel soms kan je kind dan niet direct op de peuteropvang terecht. We zetten je kind dan op een wachtlijst. En je hoort het gelijk als er weer plek is.

Kan ik eerst komen kijken voor aanmelden?

Jazeker. Sterker nog we raden aan om een rondleiding te doen op de peuteropvang van jullie keuze. Op de locatiepagina kan je een rondleiding aanvragen.

Hoe vaak kan mijn kind naar de peuteropvang?

In Rotterdam kan je kind maximaal twee dagdelen naar de peuteropvang. Het verschilt per locatie of dat dagdeel de ochtend of de middag is. Een dagdeel is drie of vier uur. Ook dat is afhankelijk van de locatie.